2009-10-25

Október

Lassan havilapként is be lehetne jegyezni a blogot...Nem írom azt, hogy jaj, eltüntünk, de most már itt vagyunk és megint hírt adunk magunkról. Az igazság az, hogy a feladataink megsokasodásával ritkán fogunk írni. Ez van, pedig most lenne ám érdekes a blog. Van tennivalónk és tesszük is dolgainkat.

A fenti képen a gyerekszoba látható Lucával. A könyv az nála kitüntetett dolog, a minap kb. harminc könyvet szedtünk le az ágyából. Istenem, mi lesz, ha megtanul rendesen olvasni? Az elmúlt hetek főleg róla szóltak, hiszen 5 éves lett a kisasszony. Jövőre iskolás. Három szülinapi bulija is volt. Az első a magyar barátokkal. Sokan közűlül a Bocskais társaságból jöttek, ugyanis most már kéthetente járunk templomba és egyre több embert érzünk egyre közelebb a szívünkhöz. Ha minden igaz, akkor a jövő hét után egy-két napra elugrunk velük a nemtudommárhány apostolhoz.A harmadik a rokonsággal, most pénteken. Azelőtt, meg az óvis csapattal. Munkahelyről futottam Istvánhoz és Dórihoz, kürtőskalácsért. Isteni volt. Utána fagyitortáért a http://www.baskinrobbins.com.au/ -ba. Az is fennséges volt.
Sikerült időben hazaérnem, ugyanis pénteken azért zselészerű a forgalom errefelé.
Ildi addig egy fenomenális finom bográcsgúlyást főzött és egy isteni salátát is készített. Ennek leírom az összetevőit, hátha megéheztek... Grillcsirke kis darabokra tépve, körte, gorgonzala sajt, dió, körte és spenótlevelek. Nyami.

A tegnap pedig Fruzsinak a meglepetésbuliján vettünk részt, nagyon jól sikerült. Hogy a sógora, milyen dobostortát süt...
Azelött meg vettünk a játszószobába egy új tévét és be is üzemeltük az új Wii Fitt-et. Szerine csak 1.5 kg-ot híztam egy év alatt. Többre gondoltam, mert azért a sport szó minuszos lett nálam. No de itt az ideje mindennek, a feladatok egy részét kipipáltuk, kezdőthet az új kaland.
Ez pedig mai kép, hogy aktuálisak legyunk.
Délben elugrottam egyedül a Magyar Házba, az Október huszonharmadikai ünnepségre, itt én is segítkeztem egy kicsit, Nagy Imre idézetetekkel. Milyen furcsa, hogy a magyar ünnepségek olyan történelmi eseményeken alapszanak, ahol nem volt happy-end. Vissza képhez. Ildivel játszottunk egy parti Scrabble-t, amit Luca és Ari irigykedve nézett. Aztán játszottunk egy közöset a gyerekváltozattal.
November közepén pedig vidámparkos pihenő következik, repülünk 5 éjszakára Gold Coast-ra. Juhééé. Igazából most kellene itt legyen úgy másfél év múlva a kultúrsokk azon része, amikor csak a hibákat látjuk. Persze, vannak idegesítő dolgok, de meg kell tanulni kezelni őket és megtalálni a megoldást. Honvágy nincs.
És, hogy ne tünjön unalmasnak az életünk, akkor elárulom, hogy Aranyalma címmel, decembertől egy gyereklapot indítunk. Nem havilap lesz, mint a blog, hanem terveink szerint negyedéves.
Mindent elmondtam...? Sebaj, ha valami kimaradt, akkor, majd pótoljuk. Itt a vége, fuss el véle. Ha nem, akkor kérdezz.
András


1 megjegyzés:

Hella&Krisz&csajok írta...

Szia,

Mi lesz ez a gyereklap? Papír alapon vagy weben lesz elérhető? Angolul vagy magyarul? Bár ha Aranyalma lesz a címe, akkor gondolom magyar nyelvű lesz. :)

Szép napot

Keresés ebben a blogban