2009-05-02

Brokerek és hitelek

Hát, a téma kapcsán kicsit körülnéztem a piacon.
Többen mondták, nem érdemes a brókert megfizetni. Akkor kezdeném itt. Nem te fizeted a brókert. Százalékot kap a banktól. Neki csak annyi érdeke van, hogy hitelt kerítsen neked, mert különben nincs neki sem lóvéja. Elmentem direkt egy pár bankba. Kiderült, hogy a bankok ugyanúgy foglalkoztatnak brókereket. Azaz, mindhárom helyen az adott brókerek a hét x napján ott voltak, a többin másutt. Annyi előnye lehet a dolognak, hogy jobban ismerik a helyi sajátosságokat és ugyebár éppen az adott bank hiteleit nyomják jobban.
Különben ugyanazt mondta mindegyik, mint amit már sajnos tudtunk.
A másik tévhit, hogy az önmagát foglalkoztató fél nem számíthat bele a hitelkérelembe. Ez így nem igaz. Igenis beleszámít, csak fel kell tudjon mutatni már adózott keresetet. Több bankban is azt mondták, hogy ha legalább 15e dollárnyi adózandó bevételem lett volna az előző üzleti év végén, akkor meglett volna a megfelelő keret. Hát, igen. Ettől is okosabbak lettünk.
Ha most hirtelen nem sikerül amit ismét elterveztünk, akkor pár hónap múlva ismét nekifutunk újabb paraméterekkel.
Sajna még mindig minden bizonytalan. Ezért elkezdtünk albérletet is nézni, hiszen nem tudjuk pontosan mi hogy fog történni, azaz látnunk kell az összes lehetőségünket.
Bár kicsit elkeseredtünk, de azért minden rosszban van jó is. Így pillanatnyilag megmaradunk a környéken, Arikát nem kell kiemelni a maglévő környezetéből ahol végre elkezdett fejlődni és pénteken még dícséretet is kapott az egész iskola előtt az igyekezete végett. Így talán nem kell lecserélni az egyenruhakészletet, súlyos dollárokért és talán még Lucusnak is jut a meglévő készletből amikor jövő februárban elkezdi az iskolát. Közel a család és néhány kedves jóbarát...
Vagyis, mindenben ott a jó, csak meg kell találni :).
Ildi

PS. Pénteken, amikor az említett oklevelet megkapta Ari ott voltam (szabadnapot vettem ki). Az egész suli megtapsolta, a lányom arca sugárzott az örömtől. Büszke apuka voltam.
András

3 megjegyzés:

Hella&Krisz&csajok írta...

Örülök, hogy ilyen pozitívan fogjátok fel! Biztos vagyok benne, hogy valami jobb érdekében történt.

Az pedig egyenesen szuper, hogy Arika dicséretben részesült! Gratulálok neki! :)

Kanga írta...

Sajnos a mostani financiális problémákkal küszködő világban nem ritkaság a házhitel visszautasitás. Akár másfél évvel ezelőtt ez szinte elképzelhetetlen volt, nyakra-főre adták a hiteleket a bankok. Bár könnyű mondani, de tényleg ne keseredjetek el, nyilván várnotok kell egy kicsit. Olyan jól alakult veletek minden, kis nehézség mindig adódik..Legalább igy nyugodtan körül tudtok nézni, pláne ha a környéken akartok maradni.

bogdanovits írta...

Igen. Nem szabad türelmetlennek lenni, így is elég pörgős az életünk. Biztosan oka van, tanulnunk kell valamit belőle. Most találtunk egy házat, ami beleférne a hitelkeretbe, már csak a tulajjal kellene megegyezni. És 4 perc gyalogútra lenne csak az iskolától.
András

Keresés ebben a blogban