2009-05-30

10 éves házassági

Telik az idő. A tegnap ünnepeltük a házasságink 10. évfordulóját. Aki emlékszik az esküvőnkre, ami után csak egy jó kerti parti volt, (főleg anyagiak hiányában), hát most még szerényebben ünnepeltünk. Elmentünk egy étterembe (ketten) ahol megkostóltam életem elő pankékjét, aztán moziztunk egy jót angyalok és démonok tematikával. Nagyon jól esett.
Ma megint régi házat ürítettünk, de már vége. Keztünk belefáradni. Aztán vettünk egy csapot a régi vizeskorsónkra, mert a régi már csöpögött és nem használtuk hónapok óta. Érdekes egybeesés, hogy ismét ma üzemelt be ismét. Érdekesség, hogy a nem látható alján egy forgó napszimbólum van. Pont tíz évvel ezelött kaptuk házassági ajándékként Eddától. Biztosan eszünkbe kellett jutnia. Edda volt aki pátyolgatta első lépéseinket a kézzel nem fogható dolgok felé.
Az alábbi képen egy finom ausztrál bor van bemutatva. A színe nem vörös, hanem karamell színű-ahogy illik, mécses lángjánál figyeltem meg. Véletlenszeűen emeltem le a polcról. Egy házasított borrol van szó: Grant Burge, Aged Tawny. Barossa völgyben termelte a Burge család. Áll Grenache, Mataro és Shiraz szőlőfajtákból s érlelődött tölgyfahordókban. Ami itt furcsa, olyan parafadugója van, mint a portóinak. Nagyon édes, a tokaji másfélszeresét képzeljük el. Érdemes kipróbálni, mondom én, a száraz borok szerelmese. Persze megigérve, hogy nem engedve a kisördögnek, a legközelebb egy száraz kerül teritékre. Vagy mégse? Láttam egy Tokay nevű bort...
Miközben borozgattunk, a lányok vacsoráznak. Arika palacsintát, Luca golyókat. Csöndes szombat. Bár most fektetés után nem mondanám ugyanezt...
Holnap megyünk templomba, majd a Magyarok Házába Trianon megemlékezésre. Én is elmondok ott egy verset, egy ausztrál költő versét. Első alkalom, hogy részt veszek egy ilyen megemlékezésen. Még soha nem voltam ilyenen, de azt hiszem, ezzel a magyar közösséget erősítem vele.
Ja...Ma délben McDonald's került teritékre. Olyan ponyvaregényes kérdés: tudjátok, hogyan hívják itt a Mc Royalt? Negyedfontos.
András

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban