2009-04-23

Keritések

Nem tűntünk el, csak kicsit nyomasztó ez a várakozás.
Szóval vagyunk csak nem sok hangulatunk volt írogatni.
Átléptünk egy keritést. A legfontosabb, hogy most már majd 2 hete elkezdtük Arika szteroidjait leépíteni. No, ez nem máról holnapra fog menni, de elindult. Nagyjából augusztusra menekülünk meg tőle.
Az első redukció után kicsit megijedtünk mert majd egy hétig olyan volt mintha folyamatosan inna, azaz imbolygott, de gondoltunk adjunk neki két hetet aztán meglátjuk. A csoda meg is történt, hétfőn még szédelgett keddtől meg megtalálta önmagát.
Beleütköztünk egy keritésbe. A hitelre még mindig várunk... Ez van. Sajnos a bankot sürgetni nem lehet...
És egy igayi kerités. A ház közben alakul, van már kerítése is :).


Szóval, alakul, most egy határidő hosszabbításon áll a dolog. A másik furcsa dolog, hogy praktice mi a végkifejletekről értesülünk, csak. Miért? Mert van egy úgynevezett conveyer ő amolyan ügyvéd és ő intézi a szerződés aláírásától az egész procedúrát sőt, ő irat majd mindent át és mi a végén kezünkbe kapjuk a kulcsokat és a véglegesített átírt tulajdonlapokat. Mondjuk az nem hátrány ha az embernek nem kell hirtelen szakinak lennie plusz egy témában. Mindez meg 500AUD fog kerülni.
Hát, alakulunk csak nem olyan gyorsan mint szeretnénk, de alakulunk és persze várakozunk...
Ildi

4 megjegyzés:

Józsi írta...

Már régóta motoszkált bennem a gondolat a blogokat olvasva, hogy egyszer megkérdezem valakitől, hogy Au-ban miért vannak ilyen deszka kerítések. Ez a mai "Kerítések" beírás adta erre az alkalmat.
Szóval nekem nagyon furcsa, hogy szinte mindenhol ilyen tömör egyen deszka kerítések vannak, amelyek talán új korukban néznek még ki valahogy de 5-10 év múlva bizony elég csúnyák, kopottasak. Nem látok szép, igényes kerítéseket pl. téglából falazottakat, vagy kovácsoltvasból készülteket stb.
Csak deszka kerítéseket és ezek a szép házak összképét nekem bizony sajnos nagyon lerontják.

Józsi

bobe írta...

Legyen turelmetek egy haz vasarlas nem jatek :). Ne sajnaljatok az 500 dollart mert megeri,hiszen nem tudjatok a eladas-vetel csinjat binjat. Sok sikert

bogdanovits írta...

Tudom, tudom, legyünk türelmesek,..., de olyan nehéz :)!
Az 500AUD nemhogy sok, de egészen jó ár ezért a szolgáltatásért és azt gondolom, magánemberként egy ilyen procedúra véghezvitele nem egyszerű mert nem ismered a jogszabályokat, no meg ha mindenki így csinálja itt és minden rendben, akkor meg minek okoskodni fölöslegesen :). Ígérem türelmesek vagyunk, leszünk, de legalábbis igyekszünk :).
Kerítés. Számomra is megfejthetetlen. De igazából talán arra vezethető vissza a dolog, hogy minden kerítés fele tulajdonban van a szomszédok között és szerintem a többség egy petákkal sem fizetne többet egy kerítés miatt mint muszáj (nem lehet a kerítés dupla, meg nem lehet kibújni a fele-tulajdon alól). De, vannak szép kerítések is... csak nem feltétlen a "munkásnegyedekben".
Ildi

szi_vi írta...

ebben az ausztral kerites-imadatban van valami. kepzeljetek itt svajcban, ketemeletes tarsashazban lakunk, sorhazak, vagy minek nevezzem, es az egyik foldszinti lakasba ausztralok koltoztek, aranyosak, akkora barbiberendezessel a teraszon, hogy csak, mar azon rohogtem, de a hetvegen felhuztak a lakasuk ele egy ilyen fakeritest:))) rogton eszembejutott ez a bejegyzes. es hogy milyen igaz, meg a vilag masik felen is.

Keresés ebben a blogban