2009-03-19

Zajlik az élet

Igen. Zajlik az élet. Az elmúlt két hét a mindennapi teendők, a ház vásárlás és a körülötte mozgó ügyek és egy előadás sorozat körül zajlott.
Sorba véve. A mindennapi teendők menegetnek. Néha úgy tűnik mintha minden a helyén lenne és utolérem önmagam, aztán a következő pillanatban rá kell jönnöm, hogy hiú ábránd... A jó hír, hogy Luca imád óviba járni és vannak ismét barátnői. Jól érzi magát és teli torokból énekli az éppen aktuális gyerekdalt. Bent voltam egész nap múlt csütörtökön. Igen aranyos kis társaság.Kis betekintésem volt így a kis életükbe. Aranyosak. Kevés az igazán irányított játék, a gyermekeket inkább arra bíztatják, hogy többféle játékot próbáljanak ki. Igaz, minden játék oktató jellegű. Van kirakós, építőkocka, legó, gyúrma és egyéb építő játékok, bábok, fabábuk, rajz és festő sarok. Kint meg mindenféle ügyességet fejlesztő játék. Jó volt látni.
Arika esetében meg áttörést látunk. Tegnap az iskolában érzelmekről tanultak és a feladat az volt, hogy 4 kockába négy érzelmű fejet kellett rajzolni. Képzeljétek mire a tanítónéni hozzá jutott, kész volt a feladattal és elmondta, hogy melyik milyen érzelem. Sőt egyre szívesebben írja a betűket! Már nem kell csalogatni az asztalhoz, szívesen megy és csinál mindent. Még mindig nem olyan hosszan mint kortársai, de már igen közel állunk ahhoz a teljesítményhez is.
Ami az előadás sorozatot illeti, itt volt Magyarországról Szántai Lajos és Dr. Tóth Zoltán. Mindketten történelmünk másik arcával foglalkoznak. Igen érdekes módon közelítették meg történelmünk és ami külön tetszett, hogy minden mondatuk, irodalommal volt alátámasztva. Vagyis utána lehet olvasni.
Ami meg a ház vásárlás illeti. Hát, úgy látszik nem tudjuk megvenni ezt a házat, mert mire mindent kifizetünk, illeték stb már nem 335e, hanem 350+. Szóval ennyit nem tudunk megengedni magunknak. Sőt, nem is kapnánk ennyi hitelt.
Szóval elkezdtünk szétnézni a piacon. Két opciónk van. Egyik, hogy vásárolunk újat picit kinnebb kilométerre, de időben ugyanakkora távra mint most vagyunk mert autópálya mentén lenne, vagy keresünk valami lényegesen kisebb házat itt vagy picit bennebb használtan.
Nem könnyű, de majd elválik melyik a befutó számunkra.
Azt hiszem dióhéjban ennyi. Most zárom soraim, mert megyek Lucáért.
Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban