2009-03-31

Menet

Nos, aláírtuk a szerződést. Mármint a házvásárlás céljából.
Érdekességek. Van egy 3 napos visszatáncolási időszak, de csak a vevő számára. Igaz, ha visszalépsz pénzbe kerűl, de viszonylag olcsón ki lehet lépni a szerződésből.
A másik érdekesség, hogy a szerződés létrejöttét a banki hiteltől tettük függővé. Azaz, ha nincs hitel, visszakapjuk a teljes előleget. Ez számunkra érdekes és fontos kitétel, hiszen amíg nincs meg a hitel, addig bármi történhet.
Ha már megvan a hitel akkor már gyorsan megy a dolog, a fizetéstől számított tizedik napon már be is költözhetnénk, mivel kb ennyi kell, hogy mindent a helyére pakoljanak a kisebb nagyobb extrákból.
Szóval most itt tartunk. Hitelt "varázsolunk".
Többet, reméljük hamarosan.
Más. Hihetetlen, de mindjárt, azaz pénteken kezdődik az első vakáció idén. Hogy hova repült az elmúlt 9 hét, azt nem tudom... és a következő hetek még gyorsabban fognak repülni, aztán meg reméljük, végre lenyugszunk.
Ja, és ami kimaradt. nagynéném Irma x-dik szülinapja alkalmából elmentünk a Titanic nevezetű lokálba. Mondhatni, csupa ünneplős társaság gyűlt egybe, ami érthető, mert nem mérik olcsón ám (80AUD/fő és ebben nincs benne az ital). A vendéglő a hajó hangulatát idézi. Van első és harmad osztály. Bársonyszékekkel az első és vasszékekkel az alsó osztályon. A hozzátartózó körítés, aranyos és élvezhető volt. Kis csattanóval a végén, amikor ugyebár Amerikába értünk vissza. A zene utána szánk íze szerint, sok oldies-al. Ami csapnivaló volt, az szerintem a kaja volt. Ehetőnek, ehető, de távolról sem olyan mint amilyenre az ember számítana. Csak egy picur mozzanat, ha az egyenmenütől eltekintünk, akkor már legalább a kihozott süti teljes lehetne... De. Mindent összevetve, jó volt. És a magyar prímás a kedvünkért elhúzott egy-kép magyar nótát. A tulaj is magyar. Kitáncoltuk magunkat, miközben persze Fruzsiék vigyáztak a jányokra.
Még bíztosan van olyan ami kimaradt, de ez van. Újabban sosincs idő akkor írni amikor történik valami :).
Ildi

8 megjegyzés:

Kinga írta...

Gratulálok a szerződés aláírásához!
Kinga

Gergo Bacskai írta...

Gratulálunk a házvásárláshoz! jól belehúztatok!
Ági és Gergő

krisz írta...

Gratulalunk mi is! Vegulis melyik keruletet sikerult megcsipni?

Eszti írta...

Én is gratulálok :)

Pista írta...

Mi is gratulálunk a házvásárláshoz. HOgy szalad az idő... emlékszem amikor még a Városligetben találkoztunk az összejövetelen :) most meg már letelepedtetek odakát. reméljük most már mi is hamarosan megkapjuk a vízumot és csatlakozhatunk a kintiek táborához :)

Szandra és Pista

Névtelen írta...

Mi is gratulálunk! Remélhetőleg ügyesen "varázsoltok" hitelt! Csak így tovább! Sok sikert a továbbiakban is!

Szalma család

Nori írta...

Gratulálunk mi is! Tényleg hogy szalad az idö!
Nori

Hayim írta...

Titanic tenyleg jo hely, a hangulata nekem nagyon bejott. Andras nagyon odafigyel a reszletekre, az biztos.

Amikor mi voltunk, akkor a kaja is rendben volt, bar az valoban ugy van, hogy egyenmenu van. En is szivesen valasztottam volna inkabb 3 kajabol, mintsem veletlenszeruen kapjak valamit.

A hazhoz gratula, jol csinaljatok a dolgokat, ugyesek vagytok :-).

Keresés ebben a blogban