2009-02-08

Tűz

Még mindig lógunk beszámolókkal, de... Ma minden a tűzről szól. Már két napja harsogja a tévé, hogy a mai nap lesz minden idők legmelegebb napja. Az is volt 47.9 fok. Mi idebent nem éreztük. Igaz beköltöztünk a jókora nagy hálószobába és lényegében úgy délután 4-5 ig onnan senki ki nem mozdult, hacsak valami nem kellett a hűtőből. Ja, ez a szobánk légkondis. Szóval csak a hírekből tudtuk, hogy baj van. Aztán lett is baj. Az egész állam ég. Északon rosszabb mindenhol máshol jobb a helyzet, ha annak nevezhetjük, mármint a helyzetet.

Leégett több mint 100 ház. Meghalt 14 ember.

És sajnos az áldozatok sora még nincs lezárva. Megijjedni akkor ijjedtünk, amikor megéreztük a csípös füstszagot a levegőben. Úgy egy kilométerre leégett 6 ház. Ki tudja mitől, sejtik, hogy gondatlan gyújtogató. 6 családnak szertefoszlott egy óra alatt az élete. És mindez itt egy karnyújtásnyira. Mindennap elmegyünk azok a házak előtt... útban vannak a suli fele. A meleg meg nem írható le. Nem volt áramunk úgy fél percig. Kimentünk megnézni a kapcsolótáblát. Nemcsak mi... a betonra nem lehett rálépni, a Nap meg megszédített 10 másodperc alatt. Szóval, áldás a légkondi. Lesz is majd az egész házban, ha megvesszük. Reméljük most már jön az eső és hoz egy kis felüdülést. Már nem is emlékszünk arra, hogy milyen amikor esik. Ja, aki tud, járjon már el nekünk egy kis esőtáncot! Ránkfér! Ildi

3 megjegyzés:

Fiziék írta...

Manituval beszélje meg Joe az esőt! Ő mindig szót ért vele :-) Kitartás már nincs sok hátra a melegből (legalábbis remélem, mert akkor nekünk sincs sok hátra a hidegből)!

bogdanovits írta...

Beszéltem vele.
Már esik.
:-)

Age írta...

Elképzelhetetlen ez a majd 48 fokos meleg. Nyáron amikor üdültünk 34,5 fok volt, de már azt sem lehet elviselni.
A TV mutatja a tüzeket, remélem mihamarabb vége lesz már ennek a szörnyű melegnek ott nálatok.

Keresés ebben a blogban