2008-12-18

Az első családi mozi

Ma volt az utolsó tanítási nap, s Arikát az egész suli előtt megdicsérték. Kapott oklevelet is. A dicséretet az igyekezetével érdemelte ki. Jutalomként elmentünk moziba, megnéztük a Madagaszkár 2-öt. Annak idején az első részét a tékából kölcsönöztük ki. Arinak annyira tetszett, hogy azt a filmet kérte karácsonyra az angyaltól. S nem találtuk sehol se, végigjártuk érte a fél országot. (Aztán meglett.) A mai nap fénypontja, az volt, hogy Luca is végigülte a filmet. A sötétben. Oáuu. Megjegyezte ám, hogy legyőzte a félelmét. Ilyen még nem volt. Csodálatos este volt. Együtt a család a moziban. 2008.12.18.
Pedig a reggel nem így indult. A csoportunkban a szokásos kalapcetlihúzás és kis apró ajándékozás volt mára. A vonaton vettem észre, hogy otthon felejtettem. Első megálló le, vissza a végállomásra, kocsiba be, uzsgyi haza. Aztán autóval mentem be és csodák-csodája időben beértem.
Jól esett, hogy a tegnap mindenki gratulált. Ugyanis lejárt a próbaidőm és véglegesítettek. Nem semmi a mai gazdasági hisztériában, körülöttem három ember is elvesztette az állását. Szerintem ez hisztéria, véleményem szerint hamar helyreáll minden a rendes kerékvágásába, most csak inkább túlbiztosított pénzügyér vészforgatókönyv alapján cselekszenek.
Holnap még munkanap van, de már lezserebb a dolog, céges BBQ van, aztán este megyünk a Billy Eliott előadásra. Dorbézolni nem lehet, mert a következő 2 hétben 3000 rendőr teljesít szolgálatot az utakon. Engem persze megbüntettek másodszo is gyorshajtásért. 60-as helyen 65-el mentem. Száznegyvenvalamennyi dodó pluz egy feketepont.
Közben érkeznek a csomagok, azok is amiket mi küldtünk, azok is amiket mi kapunk. Már ott vannak a fa alatt, várják a szentestét. Én is.

András

1 megjegyzés:

Krisz írta...

Mi nemreg lattuk a Billy Elliotot, remek valasztas szerintem, jo kikapcsolodas lesz! ;)

Keresés ebben a blogban