2008-10-29

Mentő

Senki meg ne ijedjen meg, nincs semmi gond.
Az egyik legfontosabb tudnivaló az alap egészségügyi ellátással kapcsolatban az, hogy nem fedezi a mentő költségét, ha baj van.
Az egyik módszer arra, hogy az ember biztonságban legyen, az a magánbiztosítás intézménye. De mi van, ha az embernek még nincs annyi pénze, hogy ilyet kössön. Nos, akkor ott van a kiskapu. Ami nem is olyan kicsi :).
Ennek tudatában és a TV reklám segítségével találtam rá az országos mentőszolgálat honlapján a tagtoborzó részre. Azaz, ha teljes fedezetet akarsz az esetleges mentőszolgálati szolgáltatásokra, akkor legyél tag és fizess évi 60AUD-t (egy 17 év feletti egyén esetén), és teljeskörűen fedezi e tagdíj az esetleges kórházba szállítást, kezelést a mentőben és a többit. Kicsiny családunk részére e szolgáltatás 120AUD-ba került volna egy évre, de mindenféle tagtoborzó akcióval együtt, végül alig 108 dollárt fizettünk.
A kis füzetecskében, amit mellékeltek a kártyánkhoz (ugye ez itt a kártyák országa...), egészen ijesztő számok vannak arról, hogy mibe is kerülhetne e nélkül egy mentő.
Ha csak megvizsgál de nem visz el: 262,87 alapdíj.
Ha elszállít: AUD 871,77-5500+.
Ha helikopterrel szállít: AUD 3023,05-5500+.
És ez csak az alap.
Ugyanakkor ez a tagság, nemcsak vészhelyzetben nyújt segítséget, hanem sok más opciót is nyújt, mint például az ingyenes betegszállítás.
A mentőszolgálat honlapja: www.ambulance.vic.gov.au
Szóval, mindig van olcsóbb megoldás is, ha kell :).
Ildi


6 megjegyzés:

Erika írta...

Annyira jó, hogy ti már ott vagytok! Nagyon hasznos dolgokat írtok le a blogotokban!! Nagy segítség mindenkinek!! Minden nap megnézem, hogy van-e új bejegyzés. Írjatok csak szorgosan ;) Pusza:E!

Kropi írta...

Sziasztok terkepeszek! :-)
Ha van kedvetek egy kis jatekra, akkor irhatnatok arrol a het dolgorol, amirol eddig meg nem.

Kropi

http://mindenlehetseges.freeblog.hu/archives/2008/10/31/7_dolog_amirol_meg_sosem_irtam/

St. Imre Vineyard írta...

Csak hogy tudjátok. Tasmániában a mentő ingyenes, vagyis benne van az alapvtő orvosi szolgáltatásban. Ezt az államok maguk szabják meg, hogy kell-e fizess érte. És van magán mentőszolgálat is itt, amit igy biztsitva, vagy helyben fizetsz, ha nem akarod, hogy az állami nagykórház mentője vigyen.

bogdanovits írta...

Igen! Köszönöm a pontosítást! Még egyszer mindenkinek aki olvas. Tapasztalataink e államra vonatkoznak! A különbségek már az oktatásnál is előjöttek.
Szóval, ez a mi tapasztalatunk, itt ez a helyzet.
Ildi

Névtelen írta...

Sziasztok!

Én azt kérdezném, hogy mi(k) az ember kötelezettsége(i), ha belépsz a mentőszolgálathoz, miután taggá toboroztak Téged? :-)

Köszi!

Üdv: Csabi

bogdanovits írta...

Semmi. Csak fizesd a díjjat amit már részleteztem. Jogaid vannak, mint pl ingyenes mentés vagy betegszállítás vagy olcsóbb elsősegély tanfolyam és így tovább. Nincs kötelezettséged, ha már kifizetted a díjjat.
Ildi

Keresés ebben a blogban