2008-08-18

Téka

Mivel nincs kábeltévénk, gondoltuk felturbozzuk az esti programunkat egy kis extra mozizással. Amint keresgélni kezdtünk találtuk a Quickfix nevezetű online Tékát. A lényege az, hogy havi szinten van meghatározva az előfizetésbe foglalt mozik száma. És, ami a legfontosabb nem kell időre visszavinni a filmet. Ami ugye általában azzal jár, hogy késedelmi büntetést fizetsz, mert... Szóval, hirtelen beleszerettünk. A másik érdekessége az, hogy postán jön a film, a boritékban, meg felbélyegzett válaszboriték, szóval, ha megnézted, berakod a másik boritékba a filmet és visszapostázod. A választék az, hatalmas. Várakozási sort, azaz megnézendő filmes listát alakítasz ki a neten, és a sor függvényében, meg a bentlevő filmek halmazának a keresztmetszetéből, meglepetésszerűen jön a következő film. Természetesen emailben értesítenek róla. Szóval, van egy kis izgalom is benne :).
Így elkezdtünk mozizni és rögtön az elején sikerült két remek filmet is megnézni. Az egyik a Pán labirintusa. Spanyol film, angol feliratal. Jó, mi? Törjük az angolt és nesze neked egy feliratos film, de ment és nagyon jó volt. Mindenkinek ajánlom. A másik egy könnyed movie volt, de Travoltának köszönhatően hülyére röhögtük magunkat, no meg a zene sem volt rossz a Hairspray című filmben. Egyszer megnézhető humoros "amerikai" film, de ha belegondolsz, egész komoly társadalomkiritka Amerikára nézve.
Szóval, mozizunk. Még ingyen, máig, mert ma lejár az ingyenes 15 napos kipróbálás.
Holnapután jogsi, ma meg egy kis állásinterjú. Szóval, esélyünk nincs unatkozni.
Jaaaa, csak hogy ne mindig heppiii dolgokat írjak. Azért van fonákság itt is bőven. Arinak fogyóban van a gyógyszere. Mondom, felhivom az orvosi rendelőt. Ja, igen, a dokinénik szabadságon van, de fáradjunk be, gyerekestől. Kérdem, minek a gyerek? Mondja, hát ez az orvos nem látta még Arikát. Kérdem és? epilepsziás, benne van a rendszerükben és papírunk is van róla. Nem baj. Azért csak hozzuk be. Nem kell semi más csak egy kis utánpótlás... Szóval, ebből nekem az derül ki, hogy az orvosi rendelőn belül nincs információ csere. Az a nagy gond, hogy azt nem tudom eldönteni, hogy ez jó- vagy rossz?!
Ildi

3 megjegyzés:

kanga írta...

Szerintem ez nem információ-hiányosság, hisz minden a kislányotok file-ban olvasható, hanem szigorú biztonság. A másik orvos nevében nem irhat gyógyszert az új doki, csak a saját neve alatt, ezért akarja látni a gyereket.Lehet kicsit macerás, de higyjétek el, nem tehet mást..

Agnes írta...

Egyetertek Kangaval. Csak behivja a nevhez tartozo file-t a szamitogepen, es mindent azonnal latni fog. Szerintem is biztonsagi intezkedes, es lehet, hogy kukacoskodasnak tunik, de valojaban csak a mi erdekunket szolgalja.

Agi

calmblog írta...

Olvastam a meleg utáni vágyakozásotokat, lassan vége a télnek, csak melegszik nálatok is lassan. Távlati és végleges megoldás lehet, hogy északabbra kell cuccolni, ott lent mindig ilyen változékony lesz az idő. A jogsi dolog meg ne keserítsen el egyikőtöket sem, én 3x buktam meg teherautóból, fel sem bosszantott, hiszen nem ezek a fontos dolgok az életünkben. Már csak jót mosolygok rajta. A következő biztos sikerül majd, sok sikert hozzá. Üdv északról : E

Keresés ebben a blogban