2008-08-14

Olimpia


Annyira azért nem komoly, vagy mégis?
Előre is elnézést a képek minősége miatt, de a telefonom volt az egyetlen fényképezésre alkalmas eszköz. De, legalább volt!
Szerdánként úszni járnak a lányok. Ez a szerda az olimpia jegyében telt. A lényeg, hogy nem a megszokott úszásoktatás folyt, hanem mindenféle játékokkal lepték meg a gyerekeket. Például, volt kapura dobás, vízbe ugrálás, meg vizi akadálypálya, a kissebeknek csónakázás és íyg tovább. A lányok oda s vissza voltak. Arika életében először beugrott a vízbe teljesen egyedül, azaz senki sem fogta bíztositásképpen a kezét. Luca pedig, minden félelme ellenére végigszaladt a vízre fektetett matracon és a végén, kis segítséggel csobbant!


No, de a lényeg a végére maradt! A 40 perces foglalkozás végén ott volt a dobogó és minden gyermek mint az igazi olimpikonok felmásztak a dobogóra és kaptak érmet. A mi gyermekeinkkel madarat lehett fogadni. És csak halkan mondom, mert valószínűleg az én rózsaszín ködöm, vagy?! kultursokkom?... de amíg díjjazták a gyerkőcöket, ment a himnusz :).


Ja, és mielőtt bárki is kérdezné, főleg a magyaroknak szurkolunk, de felhőtlenül örvendünk minden ausztrál éremnek is. Azaz a vizipólós lányoknál, igencsak izgultunk azért az utlsó kiegyenlítésnél. Azonosulni az ausztrál csapattal, nem tudunk. Nem telt el elég idő és különben is, világ életemben a magyar csapatnak szurkoltam, mellette meg akkoriban a románnak is, most meg az ausztrálnak. Hogy valaha változni fog-e a sorrend, nem tudom, de at hiszem NEM. Amitől viszont igencsak elszomorodtunk az a jelenlegi teljesítmény, mintha átok ülne a csapaton. Sajnos a magyar honlapokon közvetített videókat nem láthatjuk, és az itteni TV igencsak egyoldalú, de még szerencse, hogy a küzdősportokat leszámítva majdnem mindenhol van ausztrál érdekeltség is, így láthattuk döntőket úszni Cseh Lacit és a többieket. A többit pedig, netten 10 percenként olvassuk, és bosszankodunk, ha nem frissít elég gyorsan a gép...
Érik viszont ismét egy iskolákkal kapcsolatos bejegyzés, hiszen most már egy letisztult képünk van erről is.
Mindenkinek kellemes további szurkolást!
Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban