2008-08-27

+egy 1 autó

Mint egy Oscar-díjosztón, hadd kezdjem a köszönömökkel. Mindenek előtt köszönöm a tegnapi gratulációkat, mind a blogon keresztűl, mind a telefonon keresztűl érkezőket. Nagyon jól estek, tényleg nagy lépés előtt állunk. Belegondolva, 12 éve nem voltam alkalmazott. De, menni kell és menni fog.
Másik köszönöm a mai napon Petinek, mert velem töltötte a napját, hogy segítsen egy második autót venni. Szakértő szemmel az autókat segített választani, de az árverésen is ő volt az alapozás. Az autókat meg lehetett tekinteni, előtte egy óriási parkolóban. Az autók nyitva voltak, de nem lehetett beindítani. Menet közben csak közvetlen eladás előtt láthatod. Hát volt egy-két füstölő csotrogány. A kiállított járgányok egy része nem is rendelkezett érvényes regisztrációval, volt olyan, amelyiknek az érvényessége aznap járt le. Begurultak egy hangárba és 2-3 perc latt elkelltek. Párhuzamosan 5 aukció ment. Hát, nem volt semmi, maximum az árverésvezető lélegzetvételét értettem, a szöveget, ami 15-20 másodperces szavakból állt, már nehezebben. A végén már ürült a tér, vétel semmi, persze volt vagy kettő, amelyik visszafordulhatott volna egy körre, mert megfelelt volna. De, hát dönteni 1 mp van. Na, de lett belőle egy bordó Hyundai. Igaz, hogy 2600$-os licettel nyerük meg, de a tulaj eredetileg 3300-at szeretett volna érte. Az árverés lebonyolítói közvetítettek az alkuban, ismét Péteré volt a nagyobb segítség ebben, s megegyeztünk 2800-ban. Erre rájön az árverés fix díja, ami 350$. Az árverések szerdánként vannak, de elöző nap is meg lehet nézni az autókat. a webcímük:
http://www.manheimfowles.com.au/
Nagy nehezen kerestünk egy bankot és kifettük az autót, s már vihettük is.
A képen nem a mi autónk látható, de a hasonlóság a valósággal nem a véletlen műve, ugyanis pont ilyen színű.
Ma időközben megjött a gyerköcöknek rendelt Dell számítógép. Az egész monitor nélkül értendő. Lassan-lassan megérett a dolog, mert mindig akkor szeretnének játszani, amikor nem szabad a gépem. És teli vagyok micimackós-barbis játékokkal már. Egyébként nem volt drága, 175$, azt is figyelembe véve, hogy jogtiszta XP is járt hozzá.
Apropó számítógép. A tegnap beszívtam egy vírust és újratelepítés lett a vége. Utána rájöttem, hogy az aktuális munkám a particióval együtt törölve. Láss csodát, az egy-két hete üzembe állított Home Server lementette a gép tartalmát. Köszönöm, Uram.
Holnap kikértük Arit a suliból és megyünk a hegyekbe havat nézni. Kb. 2 órás autóútra van egy sífutóterep, ahol szánkózni is lehet. Kb. 1400m-es hegy. Lake Mt.
http://www.lakemountainresort.com.au/

Viszlát holnap, most már jöhet egy jól kiérdemelt Heinekken+egy pihenés.

András

1 megjegyzés:

Fiziék írta...

Nagyon jó pihenést kívánok nektek!
Hugi

Keresés ebben a blogban