2008-07-17

Van Internet!!!

No, végre ismét van kommunikációs közegünk! Már nagyon hiányzott!
Nem ment olyan könnyen mint gondoltuk... Szerettünk volna telefon vonal nélküli szolgáltatást, de végül mégis kellett vonal is. De erről majd máskor.
Azért az élet szalad velünk akkor is ha nem tudunk beszámolni :).


Hétfőn Arika elkezdte az iskolát. Hát, ez sem volt teljesen zökkenőmentes! Az első napon egy órán keresztül sírt... Másnaptól kezdve viszont nem volt gond. Sőt, elmondta azt is, hogy jól érezte magát az iskolában. Egy kicsit az iskola hozzáállásáról. Eredetileg egy olyan osztályba osztották be (említettem már, hogy vegyes osztályok vannak, korosztály szempontjából), ahol több volt a nagyobbacska, azaz elsős, másodikos gyerekek, de az első napon kiderült, hogy hamarosan a tanítónéni hat hétre elmegy továbbtanulni, ezért helyettesítő tanár lesz az osztályban. ÉS, az iskola vezetősége úgy gondolta, hogy még egy változás az Arika életében nem biztos, hogy segít neki az integrációban, így átkerült egy újabb osztályba, ahol sokkal több a vele egykorú gyerkőc és ahol már az első pillanattól kezdve jól érzi magát. Továbbá az iskolában minden szerdán az iskola fejlesztő pedagógusa foglalkozik majd vele külön és minden pénteken jön majd egy nyelvtanár Noble Parkból, hogy az angolnyelvtudását fejlessze egy szakember is. Szóval, a kezdeti nehézséget leszámítva minden rendben.

Közben Lucus is elkezdte a heti egy alkakalommal tartott kindergarten programot. Kettő és fél órát tart és rendkívűl jól érezte magát! Az óvónénik szerint a nyelvi akadályok nem voltak akadályok számára!

Közben ha minden igaz, berendezkedtünk... És a jelenlegi bútor mennyiségünkkel "feltöltöttük" a házat. Szereltünk és szereltünk, még szerencse, hogy kölcsönkaptunk Gyuriéktól egy csomó szerszámot.


A lényeg, hogy egyre jobban érezzük magunkat a bőrünkben :). Szép lassan VÉGRE lesz napi rutin, ami már igencsak hiányzik mindannyiunk életéből. Ja, minden hatóságot ismét végigjártunk, hogy minden levelünk ide érkezzen, ami bizony meglepő egy nap alatt megvolt!
A bankban a címváltoztatás mellett megnyitottuk kicsiny családi vállalkozásunk számláját is. Nem tudom, hogy mondtuk-e, de végül meglett a cég, és ma megérkezett az adószámunk is.
Közben, meg szervezzük a holnapi házavatót, sütünk-főzünk és persze Arika elő-szülinapi buliját, a családdal holnap délután-este.
És végül a mai napi első szülinapi meglepi! Köszi Kati és Zolika!!!


Szó ami szó, ismét vagyunk!
Ildi

4 megjegyzés:

Fiziék írta...

Nagyon szívesen a mi kis tündérünknek! Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy ilyen jól veszi az iskola akadályokat! Látom Dora-s tatyót kapott Lucus is, amiben természetesen kéééényelmesen elfér Po is :-)Puszilunk benneteket innen messziről és beszélünk 23-án nálunk reggel 08:00-kor. Kati és Zolika :-)

Fiziék írta...

még egy utcsó dolog!
Ari: a dinós matrica a füzeteidre való, ha elfogynak csak szólj, pótoljuk a hiányt:-) Kati és Zolika

St. Imre Vineyard írta...

Boldog szülinapot a nagylánynak! :-)) és nektek gratula a beköltözködéshez.

Krisz írta...

Nah, a telefon vonal nelkuli internet az ami meg nincsen ezen a foldreszen. :) Meg varni kell, asszem talan jovore mar lesz is valamikor...

Keresés ebben a blogban