2008-07-29

Szülinapi végszó

És véget ért az egyhetes szülinap :).
A vasárnapi záróakord a gyerekbuli volt. Kicsit féltünk az elején, hogy nem fog elég gyermek összegyűlni a gyerekzsúrra, de meglepő módon már van több mint 10 meghívható gyermekismerősünk, persze akadnak testvérpárosok is szépszámmal. Végül 12 gyermek ünnepelte meg Ari szülinapját. A tortát magunk sütöttük és megleptünk mindenkit a finom falatokkal. A lényeg, hogy mindenki jól érezte magát, és itt gondolok a szülőkre is. Kellemes párórás összeröffenés sikeredett.
Azóta már kedd van. Arikával született egy egyezményünk. Ha jól viselkedik, azaz nincs panasz egy héten legalább négyszer rá az iskolában, akkor valami kis meglepi várja a hétvégn. Úgy gondoltuk így talán jobban tudjuk motiválni, hogy a számára még nagyrészt halandzsából álló 7 és fél órát balhé nélkül túlélje, no meg ezzel talán a tanulás ízét is megérzi lassacskán. De az angolja határozottan fejlődik! Ma például nem a jól ismert Good bye!!!-al búcsúzott az iskolában, hanem a See you later!-rel. Teljesen meglepődtem! A fejlődéshez az is hozzájárul, hogy a pénteki angolórák hosszabbra nyúlnak már.
Azért az iskola meg minden nagyon lefárasztja. Tegnap annyira elfáradt, hogy az utolsó félóra alatt elaludt az iskolában... Eleinte mindenki megijedt, de végül amikor mosolygósan ébredt, mindenki megnyugodott. Azt hiszem kicsit a mi hibánk is. Általában a hétvégéken, igyekszünk délután lefektetni vagy kicist csendespihenőzni. És ezen a hétvégén a szombat délutáni 4 órás cserkészettel, ami intenzív foglalkozást jelent, meg a vasárnapi vendégsereg kicsit túlságosan sok volt.
Ma viszont ismét mintagyerek volt.
És akkor még egy szót az iskolai tevékenységekről.
Ma odavonszolt az egyik tanterembe ahol volt egy inkubátor úgy 10 tojással, amiből kettő már csak volt tojás. Arika mutatta a kiscsibéket és a tojásokat. Érdekes, hogy Arika aki nem mesél az iskoláról, elmesélte, hogy látta kikelni az egyik csibét a tojásból!
Ebben a negyedévben az élelmiszerekről tanulnak. Ennek kapcsán, sütöttek kenyeret, pitét, látják a tojásból kikelni a csibéket, farmra fognak menni kirándulni. Stb.
Ennek kapcsán, amikor a gabonáról tanultak, lerajzoltuk a Lucabúzázás szokását, azaz Arika rajzolta EGYEDÜL, én meg hozzá írtam angolul a sztorit, amit ő még nem tud elmondani. Emellett számolni és betüket is tanulnak folyamatosan.
Holnap szülői értekezlet lesz, emiatt iskolaszünet is van. Csütörtökön pedig dokihoz megyünk Arival.
Kicsit sokat írtam Ariról, akkor most egy pár szót Lucusról is. Úgy tűnik találtam még egy kindergarten programot a Lucusnak és közben jövőhéttől, tündértáncra is fogunk járni, bár nem itt a közelben van, de érte bármit!
És végül, holnaptól kezdődik az úszásoktatás is!
Képeket majd legközelebb, mert lemerült a fényképezőgép és nem tudom őket letölteni :).
Ildi

1 megjegyzés:

Fiziék írta...

Csupa jó hír ariról! Ez nagyon jó! És hihetetlen, hogy mennyire más az oktatás! Teljesen ledöbbentem. Tudtam, hogy jobb, de ennyire??!!

Keresés ebben a blogban