2008-07-25

Sok apróság

Jöjjön ami még kimaradt az utóbbi időből. Múlt szombaton voltunk a cserkészek által szervezett Anna bálon. Aranyos egészen jól megszervezett esemény volt. A nagyobb cserkész lányok és fiúk két tánccal is készültek, egy palótást és egy tangót jártak el, gyönyörű saját készítésű ruhákban!

Közben pedig a Magyar ház gyermek tánccsoportja adott elő egy kis tánccsokrot. Nagyon aranyosak, de főleg ügyesek voltak.
Jól éreztük magunkat, bár a végefele Arika már aludt egy órát az ölemben, pedig csak alig múlt éjfél... Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy mindenképpen a kopogos cipőjében akart menni. Sajna annyi eszem nem volt, hogy váltócipőt vigyek neki, mert amennyire szépen kopog, annyira csúszik a cipő. Azaz néhány esés után igencsak odafigyelve kellett közlekedjen, ami persze iszonyatosan fárasztó! Azóta eltelt még egy iskolai hét. Egyre könnyebben marad ott és egyre több dologban hajlandó résztvenni noszogatás nélkül, mert persze a sorból kilógás nincs. Ma pedig a tanítónéni szerint mintagyerek volt!!! Különleges nap volt ez a mai azért is, mert a szerdai osztályon belüli szülinap ünneplés után, a mai iskolai összejövetelen, az egész iskola csak neki énekelte a Happy Birthday to You! című nótát. Kissé meg is illetődött!!! Hogy mi is ez a pénteki összejövetel. Minden iskolai hét pénteki napján az egész iskola összegyűl kilenc órakkor a tornateremben, ahol az igazgató beszámol a hét eseményeiről, illetve arról, hogy mi várható a következő héten és persze sok egyébb hasznos információról. Ilyenkor a szülők is részt vehetnek az eseményen. Azonban a péntek reggel legfontosabb momentuma a díjak átadása. Vannak olyan stabil díjak mint az egészséges étkezésért adott díj, ahol az egészséges ebédet vivő gyerekek közül, korosztályonként két-két gyermek sorsolás során díjat kap, illetve választhat a dobozból. Aztán osztályonként minden tanítónéni a legszorgosabb, meg egyéb téren kiemelkedő gyereket díjazák. Azt is ha valaki kiemelkedően igyekszik például javítani valamilyen téren.
Ja!!! A legfontosabb dolgot elfelejtettem. Az első dolog ami történik egy ilyen reggelen a köszöntés után, az a himnusz. Elindul a háttér CD és minden gyermek, szülő és tanár együtt énekel. Olyan, kimondhatatlan érzés!
Ha Magyarországon is így állnánk a himnuszhoz ami ugye egy szimbólum és egy
olyan ének amire minden magyarnak büszkének kéne lennie. Hallott valaki Magyarországon hangosan énekelni himnuszt egy összejövetelen és természetesen, hacsak nem éppen a kórus tagja?! Összetartozást és ennek az országnak a világhoz való viszonyulását tükrözi a himnusz és az, ahogy a gyermekek és felnőttek énekelték ezt a dalt. (...szerintem a Budaházy Gyurinak nem lenne feladata ebben az országban - András) Az jutott eszembe a reggel, hogy ezek a kicsi különbségek teszik a nagy különbséget. Ezektől más ez az ország és ettől érezheti magát otthon mindenki, mert itt minden ide vándorolt náció, elfogadja azt ami itt van, és hamar a különböző színű és kultúrájú gyermekek egységesen éneklik a himnuszt, mert Ausztrália jövőjének szerves részei. Holnap cserkészet lesz, holnapután pedig Arika gyerkzsúrja. Szóval, most sem fogunk unatkozni :).
Ildi

Ma voltunk az IKEA-ban pluszpolcokat venni, persze otthagytunk egy rakás pénzt mindenfélére, persze mind hasznos dolog volt. A végén megbeszéltük, hogy bekapunk egy hotdogot. Luca: "Nyami, szeretem a hotdogot, én is kérek, de virslivel kérem". Az alábbi képen a szülinapi roboraptor látható.
Itt pedig az első, Ausztráliában sütött kenyerünk. A kicsit Arika készítette. A munka nehezét, a héten megvásárolt Kenwood Chef csinálta, nem volt egy olcsó készülék, de remélhetőleg jó befektetés lesz.

  • A, mind Apple
  • N, mint Nuddle
  • D, mint Duck
  • R, mint Red
  • A, mint Apple
  • S, mint Six

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok,

Jo olvasni, hogy hogyan telnek a mindennapok es hogy jol alakulnak a dolgaitok.
Nalunk is a gyerekek az iskolaban minden reggel a kanadai himnusz eleneklesevel inditanak. :))
Az a kenyer nagyon yummmy-nak nez ki!

Udv.

Gabi Kanadabol

Fiziék írta...

Nagyon szép lett a kenyeretek! Ekkorára még itthon sem nőtt ;-)

Keresés ebben a blogban