2008-07-05

Oltás

Ma voltunk ugymond az utolsó oltáson, hogy a gyerekek iskola és óvi-"szalon"-képesek legyenek.Beállítottuk a telefont reggel 8-ra csörögni, hogy tudjak egy kicsit dolgozni. Ildi mellém tette a telefonját, s szerintem ráfeküdtem, biztos nem mert csengetni. Persze, hogy 10-kor kelltünk. Rekord idő alatt lettünk készen, a gyerkőcök még kajáltak is. Az eseményen Luca egy újszülöttet meghazutoló sírásban tört ki, saját elmondása szerint félt, hogy nagyobb tű lesz.
Hazafelé már mindenki vidám volt. Arika már meg-megszűli a maga világképét felépítő, számunkra időnként meghökkentő, kérdéseit. Ma például onnan indultunk ki, hogy megkérdezte, hogy élnek-e még istenek. Mondtuk, hogy mi még nem láttunk, de nem akarjuk befojásolni és ő majd eldöntheti a jövőben hogy vannak-e. Aztán végigjártuk a témát a görög-római mitológiától (meglepően tájékozott volt a mesék által-figyelem kedves szülők, akik nem engedik a gyerekeket rajzfilmet nézni, mert úgymond butít!) egészen Jézusig. Ő már szóba került a karácsonyi kérdéskörnél. Úgy mondta, hogy ő volt aki megtanította az embereket a szeretetre. Rábólintottunk, hogy igen. Erre ő: "akkor ebben az országban mindenki megtanulta..." Szó nélkül maradtunk. Ő csak egy hatéves gyerek. Ennyire érzi, hogy itt mások az emberek? Mert mi nem befolyásoltuk.
Aztán hazaérve, otthon maradtak a gyerekek Ildivel, én pedig elugrottam Gyurival a Good Guys-ba.(az Google-ban úgy próbáltam rákeresni, hogy Good Gays...hiába egyszer csak leszívom az angolommal). A mosogatógép Fisher és Paykel, a szárító egy 6 kg.-os Westinghouse. Áruk összesen 1239$ volt, fel is vittük az új házba.
Este pedig kimenőnk volt, moziztunk, megnéztük a Hancock-ot, nagyon jó film, jól lehet moralizálni a társadalomba való beilleszkedésről.
Holnap melegebb idő lesz, talán 16-17 fok körül (most 4 fok van), s ez azért tűnik bíztatónak, mert megyünk be vonattal a CBD-be, ott találkozunk a cserkészekkel, majd a botanikus kertben kincskeresés. Valyon megtaláljuk...?
András

u.i. Nem mondta, hogy megjött a kávéfőző és bár Gyuri bátyám nem volt túlságosn meggyőzve, a próba végére már csak elismerően bólógatott! Ja, nagy és profi kávéfogyasztó (specko kávédaráló, kávéfajta, komoly kávégép)...
Ildi

1 megjegyzés:

Krisz írta...

Kavefozo: Nah akkor mostmar veletek is egesz surun fogunk talalkozni a Myerben, amint eppen patront vesztek a masinaba. :)))) Szokott lenni szezonalis special kiadas is, pl karacsonykor. :)

Keresés ebben a blogban