2008-07-09

Költözünk

A képekkel kezdem, mert mindenki ezt nézné meg az elején. Jó a marketing? Nos ezek tegnapelőtti képek, ha jól emlékszem, de majd csinálunk egy sorozatot a költözés után.
Ez a kép egy mosókonyha. Itt lesz a mósógép, szárító, vasalódeszka, stb. Itt lehet kijárni a három kukához: szemét, újrahasznosítható és kerti hulladék. Ez a nappali tévézős része lesz. Ma vettünk az IKEA-ban egy piros szőnyeget ide. A tévé és házimozi már működik, sőt a Duna Tv-t is beállítottam.
Itt a hálószobánkhoz tartozó szekrény. Nem a Master Bedroom-ot választottuk, hogy közelebb legyünk a gyerekekhez, ott a térképész munkaszoba lesz. Így, majd, ha megvesszük, akkor ezen a szekrényecskén keresztűl kell majd átjárást vágni a szekrényszobához és a fürdőszobához.

Ez a másik fürdőszoba (ahol van kád, de nincs fűtés-ezt meg kell oldanunk)
Ez a nappali a jövendőbeli ebédlőből. A jobboldali ajtótól errefelé lesz a könyvespolc (amit ma vettünk az IKEA-ban és holnap hoznak haza 65$+3%nemkpsfizetés). A földön levő valami, nem ozzi kígyó (még nem láttunk pókot, kígyot, békát), hanem egy központi porszívó. Csak bedugod a falba és megy. A konyha felé látni lehet egy fehér lámpát. Nos ennek nem találtuk a kapcsolóját. Aztán kiderült, hogy nincs, mert valamilyen módon ebből természetes napfény jön. Bontatlanul a mosogatógép látszik.
Nos ennyi kép, majd lesznek újak. Ez csak a kezdeti kíváncsiság kielégítésére szolgál. Mint mondtam, ma IKEA volt a napirenden és mindenféle hasznos dolog vásárlása, mint könyvespolc, játéktároló (tudjátok, az a lépcsős-műanyag dobozos). Egyébként kiakasztott, hogy maximum 10 gyerket fogadnak be, ebből 4 hat év alatti és 6 hatév feletti gyerkőc mehet a játszóházba. Most márt kicsit dőrzsöltebbek voltunk, telefonon bejelentkeztünk... volna, de csak délután öttől, fél hatig volt lyuk. Nos, ezen még mindig nem tértünk napirendre.
Ma átirattuk a víz és gáz szolgáltatást a nevünkre, hétfőtől. A válasz emailben, azt mondták, hogy egy teljes napig üzemszünet. Mi erre: na neeee. Ők erre: no worries, megoldják. És nem lesz üzemszünet. Ennek tiszteletére ma felraktuk a hűtőszekrény ajtaját és bedugtuk a konektorba.
Ami a világ alsó felén még nem tutti, az az internet. Itt egy-két helyen az ADSL is kilobyteokban zümmög. Az un. ADSL 2+, ami esetleg 24 megabit is lehetne (fele, ha igaz) ritka. A címünkre, a szolgáltatók barátságos nemmel válaszoltak, s mondták, ha majd lesz, akkor ingyen áttérhetünk. pedig nekünk ez kellene, mert gyorsabb, nem kötelező földi vonal (van telefonszámunk a Skype-tól-majd megírom valamikor). Aztán rátaláltunk az Iinet cégre és náluk rendeltük meg. Azt mondták, hogy 15-20 nap, amíg beszerelik. Mi erre: na neeee. Ők erre: no worries, biztos kell? Hát kell, és várunk.
Bocsi, fél egy van éjjel, és az Ildi is vár, lefekvés ideje van. Holnap elugrunk az ebay-en nyert Little People csomag megvételére (Aki tudja mennyibe kerül újonan egy kisebb tematikus készlet, annak írom, hogy 30dodo és házikótól, dínókig, plusz dömper és sok emberke és állatfigura van a csomagban, megéri az ebay-en kutakodni! Ildi), aztán polc szerelés.
Ja, megvan a cégünk neve: Mapstart. Kaptunk egy A4-es lapot, amit ki kell függeszteni a falra. És ma az interneten kértünk ABN (Australian Business Number) számot és kaptunk is.
András

1 megjegyzés:

Fiziék írta...

Végre már egy pár kép is! Rendezkedjetek be szépen, most egy mozgalmas hétvégétek lesz. Arinak pedig jó iskolakezdést kívánunk! Hihetetlen, hogy már sulis:-)

Keresés ebben a blogban