2008-06-10

Vicroads

No, mindenki arra figyelmeztetett, hogy a jogosítvány érvényessége igen hamar elszáll, azaz három hónap. Szóval, így 20 napnyi ittlét után, elmentünk a jogosítvány megszerzését megérdeklődni.
Lényeg a lényeg, durván 180 dolcsinkba és kb 2 hónapunkba fog kerülni, de meglesz. Az elméleti részét viszonylag gyorsan kb 3 hét alatt le tudjuk tenni, mert van bőven időpont. A gyakorlat már nem ilyen egyszerű. A környéken sajna csak szeptember 1-re lenne időpont, de ha hajladóak vagyunk elmenni Packenhambe, ami kicsit odébb van, akkor meglesz hamarabb is, július 31-én.
A másik tennivaló az autó átiratása lett volna, de sajna nem jutott eszünkbe pl. bankszámla kivonat kellett volna, hogy a lakcímünket igazolni tudjuk, a többi a szokásos, útlevél, plusz egy igazolvány, mint Medicare kártya vagy bankkártya. Így nem lett meg. Majd kedden.
No, miután mindent így elrendeztünk, elmentünk az én ruhatáramat is egy kicsit felfrissíteni, hiszen most kezdődnek a tél "derekát" jelző árleszállítások...
Hazaérkezve egy meglepetés is várt, mert van adószámunk. Ez azért jó, mert enélkül nem jutunk semmilyen családi támogatáshoz. Szóval, holnap: Centrelink. Ismét. Csak hogy egy kis negatívum is becsússzon. A hivatal itt annyira bürokratikus, hogy túltesz mindenen, amit eddig láttunk eddigi kicsiny életünkben. Ráadásul időnként a veled beszélő hivatalnok igencsak hülyének tetteti magát! No, de találkoztunk már normálissal is, csak ez a ritkább.
Ildi

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok, Gyurka vagyok Budapestről, az lenne a kérésem, hogyha megtudjátok a családi támogatás pontos mértékét-kondicióit légyszi írjátok bele a blogba. Sajna erről a témáról nem találok sehol adatokat, pedig mi 4 gyerekkel készülünk arrafelé hosszú távra.

Köszi:Dzsorzs

Keresés ebben a blogban