2008-06-08

Healsville Sanctuary

Tegnap esett az eső... és már azt hittük reménytelen ez a hosszú hétvége. Mert ugyebár a királynő születésnapját ünnepeljük hétfőn. Ami jó, mert ... szünet!!! No, ennek talán jövőre még jobban fogunk örvendeni.
Mivel Gyuri térde továbbra is rakoncátlankodik, úgy döntöttünk, hogy külön utakon járunk a mai nap folyamán és mi, végre, ismeretséget kötünk az ausztrál állatfajtákkal. Szóval, új autónkba becsücsülve, nekivágtunk a bő egyórás útnak.

Hát, előbb az útról. Nem is gondolná az ember, hogy ilyen rövid távon milyen változatos tud lenni a természet. Alig pár kilométerrel délebre ott az óceánt idéző öböl, haragos és simogató hullámokkal, homokos tengerparttal, sós szellővel. Kicsit odébb északra, meg dimbes-dombos erdős csodás táj várt. Kanyargos útak, gyönyörű völgyek, "kis" farmok az út szélén. Kellemes otthonos érzés töltött el, bár a fák még furcsák, némelyik(eukaliptusz) kérgét dobja le ilyenkor. Ezt már a lányok is észrevették, de láttunk olyan páfrány kinézetű növényt amelyet nyugodtan hívhatunk páfrány-fának. Az erdő zajos és a csodás napsütéses táj hamar belopta magát a szívünkbe.

Aztán megérkeztünk. Hihetetlen, de egy fiaszem parkolóhelyet sem találtunk. Aztán felfedeztük az út túlőldalán levő üres parkolót... hiába, még túristák vagyunk!

Az állatkert szuper volt. Bár nem lehetett semilyen állathoz hozzáérni, azért emberközelben vannak az állatok. Éredekes, senkinek sem jut eszébe bemenni, megérinteni, zaklatni az állatokat. A kellemes időtöltást az is segíti, hogy számos asztal, pad, barbizó egység segíti a családok kellemes időtöltését. Kis játszótér is besegít a gyerekek jó hangulatának a kialakításához. És, hogy mit láttunk? Luca mondaná: hát, emmúúút, kengurút, kacsacsőrű emlőst (nagyon érdekes sötét vízalatti világot idéző barlang van kialakítva és bevallom őszintén, nagyobbaknak hittem őket, de hihetetlen mozgékonyak!!!), vizipatkányt, dingó kutyát sok-sok madarat... Sajna aleereszkedő délutáni hideg miatt nem láttuk tasi-ördögöt és a wombattokat.


Ami viszont az esemény csúcsa volt, az, hogy kifogtuk a ragadozómadarak show-ját. No, ez volt az abszolút csúcs! Sasok, solymok baglyok, hihetetlen élmény amikor a fejed fölött karnyújtásnyira elsuhan a sas. Szóval mi is, a gyerekek is rendkívül élveztük!


Aztán hazafele. Most meg éppen az aktuális tévébeli, angol nyelvű mesét nézik így lefekvés előtt.
Hamarosan lámpaoltás, bár a férfi tagjai a háznak valószínüleg az éjszaka második műszakban focit néznek, hiszen itt az EB!
Ildi

2 megjegyzés:

Krisz írta...

A kedvenc allatparkunk! Minden evben megyunk, ami eddig ket latogatast jelent csak, de akkor is. :)

Fiziék írta...

na végre megvolt az állatkert látogatás is! El tudom képzelni mekkora élmény lehetett a csajoknak!
Na jó, nektek is, de legfőképpen nekik. Már látom a közelgő bérletet :-)

Keresés ebben a blogban