2008-06-28

EEG és cserkészet

No, akkor itt a tegnapi meg mai beszámoló.
Ismét azt kell mondjam, hogy jó itt lenni.
Előbb leírom egy EEG viszgálat menetét a budapesti Heim Pál kórházban.
Reggel, ugyebár a vérvétel miatt éhgyomorra, fel Pestre. Mire ott végzünk kb 9,30, amikor átcaflatunk a fő épület első emeletére az EEG labor elé. Aztán várunk... és várunk. Jó esetben csak egy órát, bár, hozzáteszem mindegy mert utánna is várunk... és várunk. Szóval, nincs játék, nincs semmi amivel leköthetnéd a gyereket. Így aztán leleményes anyukák készülnek a feladatra. Aztán végre sorrakerülünk és ekkor kezdődik a tortúra. A gyerek fel kell feküdjön egy ágyra, ahol az elektródák feltétele és levételével együtt, durván 45-50 percet tölt lefeküdve. Miközben mozdulatlanul feküdnie kell. Jobb napokon egy-egy éneklő játékot mellette szabad zörgetni és esetleg meg is foghatja. Nekem legalább olyan tortúra mint neki, mert nekem kell csititgatni, fenyegetni, ígérgetni, csak hogy minden rendben legyen. A végén mindketten elfáradunk, mire jön a hosszabb várakozás, hogy bejussunk a dokihoz.
No, itt eleve nem sűritenek mindent egy napra. De, az EEG sokkal, de sokkal humánusabb! Egyrészt Arika nem kellett feküdjön! Játszhatott, néztünk mesét, csak a lényeg az, hogy minél kevesebbet mozogjon. Ami több volt az az, hogy fotozenzorikusan is tesztelték, azaz azt is nézték, hogy pl. a videojátékok milyen hatással lehetnek rá.
Ami meg extra volt az egészben, hogy 2,30-ra voltunk berendelve és 2,29-kor kijött egy hölgy és hívott. Szóval mindent összevetve egy kellemes tapasztalat volt.
A másik esemény ma a cserkészet volt. Arika már cserkész korú, ezért gondoltuk kipróbáljuk.
Igen hosszú délutánunk volt régi és új ismerősök társaságában. Arika az elején mindenképpen játszani szeretett volna, de aztán mikor kiderült, hogy játszás is van az egészben mégiscsak úgy döntött, hogy jó móka. Remélem, Keresztapja most igencsak örvend!!!
Nekünk szülőknek meg kellemes beszélgetés, Lucának meg egy jó játék.
Legközelebb velük a Botanikus kertbe megyünk kincskeresésre :).
No, úgy tűnik vehetünk most már cserkészruhát is.
A zutolsó hírünk pedig az, hogy a jövendőbeli házunk utolsó bennragadt tagja is talált albérletet, tehát két hét múlva költözhetünk!!!
Holnap megyünk mosogatógépet és szárítógépet vásárolni, a mélyhütőre van egy Ebay-es jó állapotú darab, azt is megnézzük jövőhét elején.
Akkor ismét mindenkinek: KÖLTÖZÜNK!!!
Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban