2008-05-12

Dublin2

Kicsit szűk az időnk, de itt a még két részre tervezett Dublini beszámoló. Sajnálom, hogy szűkebbre kell venni a beszámolót, de ez van.
Akkor ígéretemhez tartva magam legyen most szó a parkok, várak, tengerről...
Gondolkodtam, hogyan adhatjuk vissza leginkább a hangulatot, és végül úgy döntöttem, hogy a képek magukért beszélnek, kis kiegészítőkkel :).
Kellemes meglepetés, hogy az írek, ha kisüt a nap, ugyanúgy kiülnek ebédelni mint az ausztrálok a parkokba. Ebédidőben fotóztuk Dublin egyik belvárosi nagy és szép parkjában:

Dublin arról híres, hogy itt található Európa legnagyobb parkja a Phoenix park. Ugyanakkor számos gyönyörű park van, hatalmas terekkel, zöld fűvel, virágzó fákkal! A legfurcsább viszont az, hogy alig-alig van szabadtéri játszótér.

Ágiék lakóhelye mellett a parkban

Szerencsénkre hosszúhétvége is volt, ezért a hétvégén sokat jártunk főleg olyan helyeken amik gyalogosan hosszú utat jelentettek volna. Láttuk a tengerpartot és jártunk egy közeli kastélyban is, közkedvelt, hatalmas zöld parkja miatt, és szabadnap lévén, nagyon sokan voltak kint.

A vár hercegnőjével!

A parkok gyönyörű virágkölteményekkel vannak díszítve. Talán látszik, de minden körben más színű tulipánrengeteg van. Volt piros, lila, narancssárga, sárga stb. Hihetetlen színkavalkád!

és ZÖLD

Az Ír tenger. Nagyon hideg és nem olyan sós mint gondolnánk :).

Természetesen nem hagyhattuk ki az Ír kocsmákat sem... Persze öregesen, kisgyerekes család módjára délután beültünk egy pint sörre. Hangulatos kellemes helyeken jártunk. A fáradtsági szintünk miatt, viszont kihagytuk az élőzenés esti kocsmázást.

(Ildi heinekent iszik....Írországban-András)


És végül, a hét egyik legfontosabb eseménye: BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT még egyszer Gergő!!!(A tortát Én sütöttem, a krém a csajok műve-András)
Szóval, dióhéjban ennyi.
És egy személyes üzenet a Bácskai családnak: Még egyszer köszönjük a hétnyi kényeztetést és szeretet, pedig ismeretlenül fogadtatok be!!! ÉS HAJRÁ!!!! Várunk odalent!
Ildi és András

2 megjegyzés:

GzaJudit írta...

Na akkor ez valóban jó kis mulatság volt így búcsúzóul!
(Hát én hiába skubiztam a képeket, nem láttam bokáig érő szemetet...) Összességében azért ha választani kéne akkor azért inkább Dublin, mint Tatabánya, nemigaz? :)
Judit

Agi írta...

Udv Hurghadabol egy netcafe-bol :) Keservesen lassu a net, blogokat olvasni eselyem sincs... Jovo heten meg mar 2 het netnelkuliseget kell majd bepotolnom :)
Csak azert ugrottam most fel, hogy jo utat kivanjak Nektek!! Izgi, holnaputan repultok es egy teljesen uj fejezet kezdodik az eletetekben :)
Puszi
Agi

Keresés ebben a blogban