2008-05-30

dokis nap

Ma dokinál voltunk. Korán reggel indultunk, hogy ne tévedjünk el. Életemben előszőr GPS-t használok, lassan rá kell jönnöm, hogy ki is kell próbálni, ha már az úttérkép témában írom a doktorim.
Hát, első látásra meg vagyunk elégedve az első képpel, ami az orvosi rendszert jelenti. Ráadásul magánorvosnál. Ráadásul nem is kellett fizetni, mert gyerekről volt szó. Elő is írt a dokinéni egy vérvizsgálatot, amit itt a környékünkön meg is tudtak csinálni. Magyarországon ennek a gyógyszerszint vizsgálathoz berendeltek korán reggel Budapestre a Heim Pálba és kora délután indulhattunk haza. Itt a sarki rendelőben elvégezték.
A vizsgálat után kiugrottunk nagy vizet nézni,...
...játszóterezni egy kicsit,......megnézni a Luna Parkot (hétköznap zárva)
Ami délután furcsa volt, az, hogy mivel holnap megyünk kocsit venni pénzt vettünk ki, mert a készpénz komoly alkupoziciót jelent. Nos a sarki ANZ tíz perccel a zárás előtt bevallotta, hogy csak 2000$-t tud adni, mert a tegnap nem jelentettük be. Ugyhogy elmentünk a Fountain Gate-be és kivettünk sokkal többet, 50-es címletekben. :-)
Aztán találtunk egy mennyei fánkos boltot. Mire lefényképeztem a tucatból ennyi lett...
András

4 megjegyzés:

Krisz írta...

Azt ugye tudjatok, hogy keszpenzes alkunak nemcsak az szamit, amit Mo- keszpenznek hivnak, tehat a papir cimletek effektiv? :)
Hanem keszpenzes alkunak szamit a bankkartya is, ami nem kredit es valos penz van mogotte. (savings)
Vagy keszpenzes alkunak szamit az is, amikor foglalot tesztek le es par nap mulva visszatertek egy bank altal kiallitott csekkel, vagy ha van csekk konyvetek, akkor egy abbol adott csekkel?
Tehat minden keszpenzesnek szamit ami nem hitelre megy, nem kreditkartyara.
Ha tudtatok ezt akkor, sorry, csak gondoltam szolok mielott kifogy a kornyek osszes 50-es cimlete. :)

Névtelen írta...

Krispy Kreme bolt nalunk is volt a sarkon, de sajnos 2 eve bezart, Azota marad a Tim Hortons-nal (Kanada legnagyobb kavezo lancolata) vett fank. Majdnem olyan jo! :))

Nagyon gordulekenyen mennek a dolgok, orom olvasni!

Udv.
Gabi Kanadabol

St. Imre Vineyard írta...

Csak megerősiteni akarom, amit Krisz megjegyzett:-) Szerintem nem általánosan tudott dolog ez, nem magátólérthetődik egy frissen érkezett oszinak. Tehát, ha alkudozni mentek tudjátok, hogy minden olyan pénz "készpénznek" számit, ami azonnal (még aznap vagy másnap) elérhetővé válik a másik félnek és a bank nem vesz le belőle semmit tőle.

Krisz írta...

Korrigalni szeretnek: egy baki kreditkartya is keszpenzes alkunak szamit. :) Hiszen ebben az esetben is az elado mar leterheli a szamladat es megkapja a jussat.

Keresés ebben a blogban