2008-04-08

Vasárnapi állatkert

Na, ezt szó, szerint kell érteni :).
Vasárnap voltunk a Budapesti Állatkertben. Azért érdekes ez a tevékenységünk, mert már legalább egy éve, ha nem több ideje, nem jártunk itt, mivel rászoktunk a bécsi állatkertre. Hogy miért? Azért mert, lényegesen olcsóbban tudtunk venni éves bérletet és igencsak meg is szerettük, hiszen nagy kifutók, tágas ketrecek és terek jellemzik. Valahogy állatbarátabb az állatkert.

Luca önálló életbe kezd...

Azonban jelentem, változások zajlanak Budapesten is! Egyrészt kifogtuk a fókaetetés végét is, és igazi show-műsorban volt része a nézőközönségnek! Sajnos a ketrecek mérete nem tud megnőni varázsütésre, de amit igen pozitívnak ítéltünk meg, hogy számos kifutót felújítanak, és a lehetőségekhez mérten tágítanak és, ami a legfontosabb, interaktívabbá tesznek. Több üvegablak bíztosítja a jobb láthatóságot, és valahogy vonzóbbá tették az állatkertet.
A nagy állatnézés végén, persze megint csak a felét láttuk, a lányok játszodtak egy nagyot a játszótéren. Egyik oldalon egy labirintussal megtűzdelt, csúszdás mászóka komplexum van. A másik atrakció, egy hatalmas gályát idéző mászóka komplexum. Volt hatalmas kormánykerék, lengő pallók, hajóorr és belső mászkálásra alkalmas nagy terek. Szóval a lányok kitombolhatták magukat :). Ezután, megebédeltünk a palacsintázóban, és a lányok legnagyobb szomorúságára, hazajöttünk.

Arika meglovagolta az oroszlánt!

Azért útban visszafele az autóhoz, tettünk még egy ici-pici kitérőt a Hősök terére. Arika most először arra kért, hogy nézzük meg a szobrokat. Teháát körbe sétáltunk és bevetettük történelem ismeretünket, a megfelelő szobrok előtt. No, azért egyet ő is kapásból felismert! Kitaláljátok? Hát persze! Mátyás királyt! Szerencsére a mese DVD-nek jó hatása is van!

És végül egy kis gyerekszáj:
Luca ma bejött és a lányok és fiúk közötti különbségeket taglalta, minek a legszembetűnöbb jele, hogy a fiúk állva pisikálnak és hosszúra nőtt puncijuk van!
Ildi

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Arany szivecskéim! Hát ti a legeslegszuperebb helyre vittétek a lányokat! Ha minden nap mennének akkor sem telnének be az állatkerttel. De hát ez a jó nem? Hogyan neveljünk másképp belőlük állatszerető felnőtteket :o)
Hugi

Keresés ebben a blogban