2008-04-29

És elefántok nincsenek? 1.rész

Nos felkerül a címlap és az első két oldal és a címlap. Nagyos sokáig érlelődött bennünk a konyv és a szikra kipattanásától kezdve másfél nap alatt el is készült. A munka oroszlánrésze Ildi műve és ez azért érdekes, mert a kiadványszerkesztő feladatokat előzőleg én csináltam eddig. Nos, nem csak átment a vizsgán, hanem csillagos ötössel végzett. A címlapot én varázsoltam, így hát közös a munka. A tartalom pedig az elmúlt 10 év egy-egy mozzanata - képpel és egy-egy megjegyzéssel fűszerezve. A könyvecskéből 100 példány készült és eddig 92-nek már gazdája van. Azt nem igérem, hogy napi folytatás lesz, mert holnaptól jönnek az írországi kaladjaink.

András

4 megjegyzés:

Zoo írta...

Skacok, csak most olvasom, hogy fel akartok készülni a VicRoads-ra. Lehet mondták már mások is, én azért letenném a saját két centemet:

A magyar jogsit Angliában is, Németországban is, minden kulturált európai helyen becserélik helyire. A kulturált európait pedig a VicRoads becseréli egyben ausztrálra. Akár Írhonban, akár máshol jártok, menjetek be egy helyi közlekedési hatósághoz és kérjetek ír jogsit.

Én ezt nem tudtam előre, nekem le kellett Melbourne-ben újra vizsgáznom, nem gyerekjáték. Meg pénz is. Aztán barátaimnak javasoltam a "köztes ország" stratégiát, ők angol jogsit szereztek, és itt szó nélkül kaptak helyette ausztrált.

Zoo

Névtelen írta...

Zoo, azért ahhoz valamennyit élni is kell az adott országban, én úgy tudom. Nem osztogatják csakúgy a jogsikat.

Ildi,
Nem piszkálás, a címlapot (és a címplapot) többször felsoroltátok. Jó utat és jó szórakozást Írországban.

Zsuzsi (NZ)

Pista írta...

Nagyon jó a Könyv :) már amit eddig láttunk belőle, kívéncsian várom a fojtatást.

A jogsibecserélésre én is rákérdeztem az Osztrákoknál, és náluk úgy van, hogy kell bejelentett lakcím az országban. Csak akkor cserélik be a magyar jogosítványt helyire.
Üdv,
Pista

Nori írta...

Ez tényleg így van,kell lakcím és kb. 1 hónap mire megérkezik itt is. A barátainknak is autamatikusan átírták a német jogsit AU-ra.
Jó utat Nektek !
Nori

Keresés ebben a blogban