2008-04-25

Rózsaszín kengurú az útlevélben

Tegnap voltunk au Ausztrál követségen, hogy bekerüljenek a vízumok az útlevelekbe. Mint mondtuk Lucának hamarosan lejárt volna az útlevele, ezért csináltattunk neki újat. Persze, a vízumkérelembe még a régi szerepelt. Kérdeztük, mi a teendő, a válasz (na mit gondoltok, mi a válasz az ozzi felségterületről? :-) semmi gond, átvezetik a rendszerbe az újat.
Negyed óra alatt végeztünk, ami a szeptemberi vízumhoz képes legalább kétszer annyi időbe telt, de hát más egy PR vízum. Na, ez egy kicsit kemény vicc. Persze, mondhatnátok, könnyű így beszélni, zsebünkben a lényeg. Az igazság az, hogy most is lekértük az aspc jelentést, a várakozási időkről, és továbbra is izgulunk azokért, akik várják, azokért, akik még egy halvány füstjelet sem látnak, és azokért, akik még most gondolkoznak a kivándorláson. Mert tudjuk, hogy nem könnyű és tapasztaltuk is azt. És még hátravan az a rész, amikor a kinti tapasztalatainkat fogjuk megosztani veletek.
Az előkészítésen már dolgozunk, csiszolgatjuk a CV-nket. Feltettem a Spatial Job tematikus munkakereső oldalra, ugyanis a néhány nagy mellett ilyenek is vannak. És beadtam egy érvényes pályázatra is egyet, ide kifejezetten grafikusi vénával megáldott térképészt keresnek, vezető tapasztalattal, s néhány exotikus grafikai program ismeretét kérik, olyan is van közöttük, amelyet már tíz verzióval a mainál hamarabb is ismertem. Hátha bejön. Vagy a következő 60-70 pályázat. Mert ez egy türelemjáték.
Jubilálunk. A tegnap volt a legtöbb látogatónk, 174-en, és a mért origótól számítva átléptük a bűvös 10000-es lélektani határt is. Ha fele kattintott vóna a reklámokra, akkor meglett volna a fél repülőjegyünk...No, de ezt a reklámprogram szabályzata tiltja, úgyhogy nem is buzdítok senkit. Ugynakkor köszönjük, hogy ilyen sokan olvastok!
Holnap érdekes dolgokat fog Ildi írni, ugyanis a kinti információszerzéseiről fog írni. Olyasmikről, ami egy kétgyerekes családot foglalkoztat.
És végül egy kis Arika féle költészet. Nem tudom, emlékeztek-e a verscsírájára, anno, mely valahogy így szólt (vissza kellene nézni) "Itt a fű, ott a zsű". Nos ma tovább léptünk.
Új sor született
"Itt a fű, ott az E
Kiskomám, szedjél le."
Utólagos magyarázat szerint az E=virág
András

3 megjegyzés:

GzaJudit írta...

Katt-katt, én ma kattintottam! :)
GRATULÁLOK mégegyszer, mostmár valóban a Tiétek a KULCS az új életetekhez. :) Hatalmas lépés ez, jó lenne, ha mi is itt tartanánk... De hát majd két év múlva. talán. Vagy három. De időnk az van. :)
Arika nagyon édes! Igazi kis haiku költő veszett el benne. :)
Sok sikert az álláskereséshez!
Puszi: Judit

GzaJudit írta...

Hé, és itt jobb oldalt a bemutatkozó szöveget mostmár írjátok át! :) Már nem várjátok a vízumot!

Szandra írta...

Ma én is kattintottam :)
Bárcsak már mi is ott tartanánk, hogy vízum az útlevélben van. De nem adjuk fel meglesz előbb utóbb. Sokat segítettetek eddig is amind a bloggal mind személyesen, Köszi.
Aztán írjátok lelkesen tovább a naplót.
Pista

Keresés ebben a blogban