2008-04-22

Repülőjegy, teendők és program

Mindenek előtt szeretném megköszönni a sok gratulációt itt a blogon, az ausztralia.net-en, skype-on, telefononon. Nem hittük volna, hogy ennyien kisérítek a sorsunk, fantasztikus az együttérzés, sok jókivánság. Összetéve az egészet mondhatjuk úgy is, hogy szeretet. Tényleg érezzük, hogy sokan szeretnek minket és sokan megszerettek minket. Persze ennek a fizikai velejárója az, hogy ennek hatására nem tudtunk elaludni az este.
Persze volt pezsgőbontás is, szegény már szinte túl volt érlelve és hűtve. A kiscsajoknak gyerekpezsgő járt. Fantasztikus volt látni, hogy felfogták, hogy im következik és alig várják.

Egyébként nagyon furcsa volt a vasárnapi vízum. Minden nap reggel még a csipák kitörlése előtt gép bekapcs, internet élesítés és vízumlesés. Aztán minden pénteken b*** meg megint egy hétvége. A tanulság: hitetlenek voltunk és "Austráliában /tényleg/minden lehetséges" © á lá Kropi.

Ma beszéltünk telefonon az Ausztrál Nagykövetséggel és időpontot kértünk a vízum beragasztására. Persze percenként néztünk az órára, hogy nehogy 11 előtt telefonáljunk. Örökkévalóság volt. A hölgy édes volt, megkérdezte Ilditől, hogy házasság?...Nagy mosoly, nem, Skilled Independent Sponsored. Mondjuk, az se gond, ha ma kell felmenni... Sajna, csak szerdán kerül be a rózsaszín kengurú az útlevélbe. Lucának útleveletet cseréltünk azóta, de mondták nem gond (na tessék..az első lépés a no worries világába), átírják a rendszert.

Megvettük a repjegyet. Nos ez sem történt vaktában, jó ideje, napi rendszereséggel nézzük a különböző oldalakat. Egy-két héttel ezelőtt még az Emirates volt a nyerő, már láttam a keleti pompát, ahogy utazunk. Dubai és a többi. Aztán beelőzött a Qantas. (most csapjon a fejére aki nem kúantásznak híjja). A jegyek ára négyünknek 2726 Euró, azaz kb. 690 000 Ft. Két felnőtt és két gyerkőc. Az érdekesség, hogy az OTP kétszer is felhívott ma, hogy biztonsági ellenőrzést tartson az átutalással kapcsolatosan.
YOUR ITINERARY AND TRAVEL DETAILS:

QANTAS AIRWAYS QF3594 ECONOMY CLASS (S) CONFIRMED
DEPART 16MAY08 VIENNA SCHWECHAT 1415
ARRIVE 16MAY08 LONDON LHR 1535
OPERATED BY BRITISH AIRWAYS
ARRIVES AT: TERMINAL 5
NVB 16MAY NVA 16MAY
BAGGAGE ALLOWANCE: 20 KILO
-----------------------------------------------------------------
QANTAS AIRWAYS QF0010 ECONOMY CLASS (S) CONFIRMED
DEPART 16MAY08 LONDON LHR 2205
ARRIVE 18MAY08 MELBOURNE 0445
DEPARTS FROM:TERMINAL 4
ARRIVES AT: TERMINAL 2
NVB 16MAY NVA 16MAY
BAGGAGE ALLOWANCE: 20 KILO

A program addig. Még a vízum előtt megbeszéltük a Bácskai családdal, hogy meglátogatjuk őket Írhonban. Ránkfért egy kis kikapcs. És rájuk is. És álmunk volt, hogy eccer lássuk Írországot, gondolom, most már sokkal értékesebb ajándék ez, mert nem nagyon lesz ilyen kiruccanásra alkalmunk a közeljövőben. Ez 29.-től 7.-ig lesz. Addig a két lány a tatabányai nagyszülőkkel fog lenni. Aztán 11.-től 15.-ig hazarepülünk Kolozsvárra, hogy az ottani nagyszülőktől is elbúcsúzzanak. Aztán egy éjszaka alvás Mo-n, majd másnap délben irány Bécsből Melbourne.

Teendők pedi a héten dögivel. Autót eladni, új céget alapítani, nyelvvizsgát honosítani a doktori iskolához, itt beadni az abszolutóriumot, búcsúbulit szervezni (az óviban is), régi cég átírása, MÁK, magánnyugdíj, jogsik elküldése a Bertók Zolinak (fordítja), májusban táppénzre menni, beszélni a gyerkőcök dokinénijével és a többi.

Nos. A végén. Mindenkinek aki még vár. Kitartás. Mi szombaton még azt mondtuk, mikor jon meg mááááár. Meg fog jönni. Minden. Amikor ott az ideje.

András

2 megjegyzés:

Meresztengeresz írta...

Sziasztok!

En mielott elindultunk, minden fontos (vagy annak velt) iratot beszkenneltem. Biztos ami biztos, ha barmilyen ugyben megkeresnek telefonon vagy emailben, legyen hozza anyag. Nekem ez ket teljes napomba kerult (reggeltol ejjelig). De megerte, mert tobb olyan ugy is felmerult a homalybol, amire nem is szamitottunk. Mert ezek a dolgok marcsak ilyenek.

De Ti is nagyon felkeszultek vagytok, ugyhogy minden rendben lesz.

Udv,
az egyik meresz

Pista írta...

Annyira jó lehet most nektek... Már csak arra várni, hogy induljon a gép.
A szkennelést én is jó ötletnek tartom, Mi is mindenről fogunk elektronikus másolatot csinálni.
Pista

Keresés ebben a blogban