2008-04-26

Mindenféle

No, annyira nem bíztos, hogy érdekes lesz mint azt András beharangozta, de azért néhány dolgot csak leírnák.
Már jó ideje foglalkozunk azzal, hogy mit hogyan kezdjünk el csinálni.
Első terveink között van egy valamilyen, nagy valószínűséggel egyéni vállalkozás elindítása, többek között azért, hogy a jelenleg még meglevő megrendeléseinket illetve a visszatérő munkáinkat csinálni tudjuk. Mindemellett, természetesen, legalább az egyinkünk igyekszik majd elhelyezkedni, a másik fél, persze csinálgatja a múlt hangjait. Aztán ki tudja, egyszer talán, megélünk kinti munkáinkból kicsiny vállalkozásunkkal.
Ennyit az első idők bevétellel kapcsolatos terveiről.
A másik dolog ami leginkább foglalkoztat, hogy a család szempontjából, hogyan alakulhatnak a dolgaink.
Szóval adottak a paramétereink. Nagybácsimék Hampton Parkban élnek, tehát mi is itt kezdjük az életünket. Arika iskolaköteles. Luca még csak 4 lesz. És mindehhez kell igazodni. Szóval elsőre szétnéztem a környékbeli iskolák között. Van jelölt. De ennél sokkal érdekesebb, hogy mindegyiknek írtam emailt, és a legtöbb válaszolt is, volt olyan amelyik afele irányított, hogy valamilyen nyelviskolával kezdjünk, ami nem tetszik, mert a Noble Parkbeli felzárkoztató, nos enyhén szólva sem fehér embernek való. Viszont volt olyan válaszunk is, hogy várnak sok szeretettel, és amint kint vagyunk jelentkezzünk. Ez már jobban tetszik :).
Azt tudni kell, hogy ha az ember kisgyerekekkel vág neki a világnak a szinvonalas oktatás igencsak fontos. Ezért a jobb iskolák környékén bizony drágább az albérlet.
Miután, megnyugdtunk ilyen téren, jöttek az egyébb tippek, mint, visszatartani egy évet és majd jövőre indítani a tanulásos prodzsektet. A másik alternatíva, hogy elkezd járni és majd ragad rá minden... Itt viszont van egy érdekes alternatíva amiről infot kaptunk, mégpedig az, hogy felveszik a gyereket, de mivel komoly hátrányokkal indul a többiekhez képest az idei évben ugyanúgy résztvesz a tanításon mint a többiek, csak tőle nem kérik számon a tananyagot, vagyis hagyják nőni és okosodni a háttérben, nem mellőzve, de nem is lenne kitéve a számonkérés stresszének. Hogy mit választunk majd, az még elvállik.
Ugyanakkor, elkezdtünk informálodni a komolyabb későbbi tanulmányokat és egyetemi felvételt ígérő iskoláknak is. És, bizony ilyen is akad a környéken. Neveket még szándékosan nem írok :). Mert szerintem mindenhol hasonló a helyzet. Azt viszont tudni kell, hogy ez az iskola bizony már nem állami és nem ingyenes, bár, a tandíjat látva, nem is tartózik az igazi drága magániskolákhoz, de nem is ingyenes.
Szóval, van min törni a fejünket. Persze az, hogy milyen irányban indulunk majd el, azt nagyban befolyásolja majd a kereset is.
Lucának meg keresnünk kell egy jó Kindergaten programot, hogy ne teljesen nullás nyelvismerettel vágjon majd neki a világnak.
Hát, hogy abból amit sikerült felkutatni mi jön majd be, azt még nemt udom, de ami nekem különösen tetszik az egészben az az, hogy ennyi minden, illetve ilyen változatos információ mennyiséghez lehet hozzájutni úgy, hogy az ember fia kis lábujja sincs odaát jelen.
No, azt hiszem hirtelen ennyi jut eszembe, de konkrétabbat majd ha konkrétan kell dönteni :).
Ildi

2 megjegyzés:

Nori írta...

Elöször is nagyon Gratulálunk a Vízumotokhoz!!!!Szerintem nagyon okos ötleteket írtál le!Én is úgy gondolom nem mindegy hogy a gyerekek hol tanulnak (bár nekünk még nincs) és milyen közösségben válnak felnöttél. Sok-sok sikert, kitartást,boldogságot...minden jót Nektek az új hazában!!!!
Üdv,
Nori és Csabi

St. Imre Vineyard írta...

NAGYON nem mindegy, hogy hol tanulnak!Mikor mi annakidején kérdezgettük, tipikus angol udvariassággal, azt a választ kaptuk, hogy mindegy. Mint ahogy az emailokra kapott válaszokból látjátok, az iskolák nemcsk különböző módon, hanem különböző szinten is állnak hozzá a tananyaghoz és a tanulóhoz. Az iskola légköre -az a valami, ami a tanuló általános emberi növekedését segiti vagy hátrálja- sem mindegy.
Az én tanácsom, hogy az ott tanuló gyerekek szüleitől is kérdezzétek, hogy mennyire vannak a sulival megelégedve. Nem mindig a suli ára számit, de általában egy drágább suli többet is ad és ha tehetitek, a magán iskolák jobb légkört nyujtanak. Természetesen azt is vegyétek figyelembe, hogy a magán sulik legtöbbje vallásos iskola, aminek a hatása a gyerekekre -a ti felfogásotok szerinti- pozitiv kellene legyen szintén.

Keresés ebben a blogban