2008-02-18

Királyhágó

Elindultunk elköszönni az Erdélyi barátainktól is. Ma apósomal autóval indultunk, de annyi volt nálunk a szerszáma és számunkra már nem fontos dolog gyűlt össze, hogy két autóval kellett volna jöjjünk, azonban visszafelé már nem lett volna kihasználva, így jött az ötletem, hogy Ildiék repüljenek. Ők holnap érkeznek a Wizzair-al. Nos elindultunk. Ez a kép a történelmi Erdély határánál készült ma, a Királyhágón. Itt megálltunk egy pihenőre és ettünk négy-négy miccset. Ez egy erdélyi román eredetű húsétel, olyasmi, mint a szerbeknél a csevapcsicsa, csak más recepttel. 1/3 birka, disznó illetve marhahúsból készült nyílt tüzön sült hústekervény házikenyérrel és mustárral.Finomak ezek a balkáni eredetű kaják, sőt az egyik kedvencemmel a pacallevessel vártak. Isteni ízkavalkád, kis ecettel, tejföllel savanyítva csípős paprikával megbolondítva, házikenyérrel. Igazi házi szilvapálinkával. Higgyétek el, nem a Gyurcsány fog hiányozni....
Közben megy a román tévé szélsőséges csatornája Vadim szenátorral, Paunescu fűzfapoétával és a főcím, az, hogy a független Koszovó-veszély Erdélyre? Megnyílt Pandora szelencéje, ami elől menekülünk? Most már igazán kezd sürgős lenni a vízum. Istenem, ha látnák Ausztráliát, kedvenc városunkat Melbourne-t maga több, mit száz békésen együttélő nemzetével... Hová megy a világ?
András

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nem baj, ha kint lesztek végre már Ausztráliában, akkor majd skype-on csámcsogunk nektek, hogy érezzétek a finom itteni ízeket. Persze azért mi is reméljük, hogy nagyon hamarosan nekünk fog majd valaki csámcsogni a skype itteni végéről:-)
Jó pihenést és rendesen búcsuzzatok el, mert hamarosan köszöntenetek kell új otthonotokat:o)
Hugi

Márti írta...

Hú, a miccs az tényleg hiányzik néha. Összefutott a nyál a számban, ahogy olvastam.. :)

Névtelen írta...

Én majd csámcsogok nektek szivesen skypon, itthonrol :)
Kinga

Keresés ebben a blogban