2008-01-20

Még mindig csomagolunk

Azt hiszem, hogy a következő bejegyzések ezen témakőr körül fognak forogni.
Nos, András volt pénteken a Földhivatalban, hiszen töröltetni kell a bank jelzálog bejegyzését. Hát, a nem sürgösségi folyamat, az hónapokat jelenthet... Ezért döntöttünk a sürgösség mellett. Ez persze azt jelenti, hogy 16000Ft-ot kellett fizetni és 2 héten belül megtörténik a törlés!!! 2hét!!! Esküszöm, hogy nem értem. Ha ennyi a sürgösségi eljárás határideje, akkor mennyi, ideig tart, ha normálisan akarod megcsinálni? Reméljük, hogy ez csak a végső határidő...
Ettől eltekintve, pénteken félig-meddig kiürült a ház. Lassan minden olyan bútordarab ami eladó illetve elkelt és mozgatható és nincs pillanatnyilag a mindennapi életünkben szükség rá azt elvitettük, hogy ürüljön a ház és ne mindent majd egyszere keljen megcsinálni.
A legnehezebb a kiválasztott játékok átadása volt. Bár ismét megcsodáltam gyermekeink természetes bölcsességét. Azt a hihetetlen lelkierőt amivel lemondtak sírás nélkül a játékok nagyrészéről, hiszen költözünk.
Még mindig nagyon sok a szétválogatnivaló lom, de azért lassan de bíztosan haladunk.
Ja, sokan írnak levelet és kérdezgetnek a költségekről. Mivel a költségvetési keretünk adott, és konkrét elképzeléseink vannak arról, hogy mennyivel szeretnénk kijutni, ezért készítettem egy excel táblázatot, amibe kvázi minden költségünk belekerül. Mivel még nem végleges, ezért még nem írom ide most, de ígérem, hogy mielőtt elrepülünk a költségek részét - kivonatosan - leírom majd, hátha segít másoknak is.
Addig is, tegnap vásároltunk bőrőndöket. Vettünk 2db extra könnyű szénszállas bőröndöt (68cm-es). A gyerekek csak aranybőröndnek hívják őket sárga színük miatt :). Darabonként 15000Ft az Auchanban. Ráadásként meg vettünk egy nagyobb vászonbőröndöt is amit 7darabos készletként árultak, ami szerintünk az a kategória amit egyhasználatosnak ítélünk, de nem is akarunk más funkciót tulajdonítani neki, A NAGY ÚT lenne bőröndéletének egyetlen célja! Az egyetlen szempont a kiválasztásánál az volt, hogy nagyobb legyen a másik kettőnél és legalább olyan könnyű is. Ára 14000Ft a Metroban.
Hát ennyi. Folytatás következik.
Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban