2008-01-16

Csomagolunk, dobozolunk...

Nem is tudom hol kezdjem?!
A legfontosabb hírünk, hogy csomagolunk, mert hamarosan át kell adjuk a házat. A hétvégén kiderült, hogy vevőink hamarabb is tudnak fizetni mint a kitűzött határidő, viszont ez esetben nekünk is korábban kell menni.
Közben megjött az FHB Banktól az előtörlesztésre az engedély. Ha bárki ilyesmibe fog bele, annak infoként mondom, legalább egy hónap egy ilyen ügyintézés! Ha minden igaz péntekre megkapjuk a Földhivatalnak szóló igazolást, miszerint nincs már tartózásunk a bank fele és töröltetni kéretik a bank követelése! Az megint egy külön dolog lesz, hogy ez mennyi idő alatt történik meg. Azt hallottam, hogy fizetni kell majd valami sürgösségi eljárási díjjat. Majd meglátjuk. Beszámolók róla amint pontosabbat tudok.
Tehát mivel elutaltuk a banknak a tartozásunk és a mindenféle díjjakat, így végre a ház tehermentes :)!
Viszont költöznünk kell és hamarabb mint azt eredetileg terveztük!
A garázskiárusítás nagyon jól működött!!! Ezúttal mindenkinek köszönjük a segítséget, hiszen a vége felé már az ország legkülönbözőbb pontjairól is akadtak érdeklödőink! Már alig van egy-két olyan cuccunk aminek még nincs gazdája. Szóval mindenkinek aki vásárolt vagy vevőt szerzett köszönjük!
Ugyanakkor felvetődött bennünk, hogy mit is viszünk?! És persze a csomagoláshoz dobozok is kellenek. Hosszas tanakodás után végül arra a következtetésre jutottunk, hogy a kimenetel céljából vásárolunk dobozokat. Megkönnyiti a csomagolás módját is, meg a dolgainkat is nagyobb bíztonságban tudjuk. Lehet, hogy más ezt másként gondolja, de nekünk ez vállik be. Ha esetleg valakit érdekel itt a link, ahonnan a dobozokat vettük: http://www.papirdepo.hu/.
Tehát akkor most dobozolunk! A könyveink már 90%-ban dobozokban vannak. Megszámozva, listázva, lemérve a dobozok. Volt ám segítségem is!!! Apa cipekedett! ÉS a lányok segítettek a dobozok összeállításába és végső lezárásában.

Arika felnőtt ollóval vág!

Luca cipekedik

Hát igen, a lányok is aktívan készülnek és segítenek a maguk kis gyermekmódján. Akinek nincs gyermeke az talán nem tudja miről beszélek, de annyira büszke vagyok rájuk! Amit segítenek azt nem kényszerből vagy kérésre teszik, hanem ők is részesei akarnak lenni a nagy kalandnak amiről most már jó ideje beszélünk. És ezt ki is fejezik például úgy, hogy dobozolunk vagy úgy, hogy kiválogattuk azokat a játékokat amik jönnek velünk. Minde tettükkel és gondolatukkal támogatnak bennünket, pedig csak gyerekek. De oly komolysággal élik át az eseményeket, hogy az a felnőtteket is maga mögé utasítaná. Hihetetlen, de a mi 3 és 5 éves kicsi lányunk igazi mankóként működnek, ha akár egy picit is elbizonytalanodnánk! Eszünkbe juttatja, hogy egy család vagyunk és együt mindent meg tudunk csinálni!

Ildi

1 megjegyzés:

GzaJudit írta...

Ez nagy igazság! Ha egy család összetart, akkor egy hegyet is el tudnak mozgatni együtt! :)
Jó hír, hogy sikerült minden eladni!
És hová mentek, míg megkapjátok a vízumot?
Judit

Keresés ebben a blogban