2007-11-24

A technika csodája

A mai bejegyzésem két részből áll.
1. Győzött a Munkáspárt. Előnye 6,3%. Nagybátyám szerint ez jó. De, majd meglátjuk. Amit mondott, hogy az utolsó pár száz méteren mindkettő a jól képzett bevándorlást támogatja, tehát elvileg bármelyik megoldás jó lett volna nekünk, de győzött a Munkáspárt. Programjukból talán a leginkább minket érintő pont a kisgyermekes családok támogatása az óvi terén, nagyobb mértékben és azt ígérték, hogy a finanszirozás formáján is alakítanának, hogy kissebb teher legyen a családok számára.
2. Ismét Skype. András sokszori unszolására, előfizettünk a SkypePro nevezetű csomagra. Kicsit szkeptikus voltam a dologgal kapcsolatban. de kellemesen csalódtam! Szóval, ez a csomag arról szól, hogy ha előfizetsz rá, ami havi 2 euro, vagy féléves előfizetés esetén 10 euro(+ÁFA=11.5euro), minden helyi hívás díjtalan, csak valamilyen nagyon minimális kapcsolási díjjat számítanak fel. Vagyis, most hívhatok Magyarországon bármilyen vonalas telefonszámot, mert a kapcsolási díjon kívül, a percdíj=0Ft. A dolog pikantériája, hogy az előfizetés nem országhoz kötött. Tehát, ha holnap Ausztráliában jelentkezem be a Skype-on, akkor, ugyanez a helyi hívás díjtalan dolog érvényes az összes Ausztráliában hívható vonalas telefonszámra.
Ezen kívűl, vásároltunk Skype egyenleget is. Ott is egy 10euros csomagot, mert szerintem utalás szempontjából is az a gzdaságos, és felhívtam a Skypon keresztül Ausztráliában a nagybácsimat. Beszéltünk 32percet és az egész beszélgetés belekerült 0.6 euroba, azaz kb 160Ft-ba. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam. Még ilyen olcsón, a Skypon kívül nem beszéltem külfölddel, ki lehet számolni, a percdíj valahol 5 forint körül van.
Szóval... eddig mindig az volt a gond, hogy pl. a nagybácsimék nem ülnek a számítógép körül ezért nem nagyon lehetett velük Skypon kommunkiálni, de ez a nevetséges percdíj, ezt a problémát is elhárította, hiszen, én azt mondom, hogy ez majdnem ingyen van és a normál megszokott telefonra érkezik a hívás.
Hát ennyi.
Mindenkinek jó napot!
Ildi

1 megjegyzés:

Olgi írta...

Szia!
Elolvastam az üzidet a blogomon,
ott reagáltam rá egy bejegyzéssel.
Puszi
Olgi

Keresés ebben a blogban