2007-11-21

Sztrájk, Skype, SuliMa sztrájkol Magyarország, most már több embernek is elege van abból, ami itt történik. Az idei év számunkra, és gondolom sok másnak is kegyetlen volt. Év elején, mint bogáncs ránk akaszkodott az APEH, több, mint két millió Ft adótartozást vertek a nyakunkba,... a jövő hónap elején fizetjük vissza az utolsó részletet. Erre a jóérzésű többség azt mondaná, hogy büdös burzsuj fizess adót, mert ha nem, jön a büntetés, megérdemled. Csak az az igazság, hogy ez olyan, mint a teheráni rádió esete, igaz volt, hogy tartozunk, mert elfelejettünk egy nagyobb számla után befizetni az ÁFA-t, de tényleg, véletlen volt. De a tartozásunk, a kivetettnek a fele volt. Hiába mondtuk, a fellebezéshez be kellett volna fizetni az összeg egy bizonyos százalékát illetékként, arra meg nem volt keret. Igy a túlfizetéseket átvezetthettük (kegyes halál). Csak mellette belerokkantunk, elegünk lett. Jövőre, a minden évben (az eddigi 12 év alatt, mindig nyereséges volt a térképkiadónk) befizetett adónk hiányozni fog az álamkasszából, ugyszintén az idén tönkretett és bezárt több tízezer kisvállalkozóéval. Többek között ezért is megyünk el Ausztráliába . Ami nem egy olcsó mulatság, nem mindenki engedheti meg magának. Jövőre itt nagyon kemény év vár az emberekre. Ezért, szolidaritásomat fejezem ki a sztrájkolókkal.
Skype. Két hír. Tegnap előfizettünk a Skype Prora, ami havi 500 Ft-ért korlátlan beszélgetést tesz lehetővé a bejelentkezett országban. Most itt, majd ott. A másik hír, hogy már Ausztráliában is kapható a 3-as szolgáltatónál (havi $20 két évig, ha jól értettem) a Skype telefont, ami a szolgáltató saját 3G-s hálozatát kihasználva lehetővé teszi az ingyenes beszélgetéset. Mi szeptemberben használtuk a 3-ast, elég népszerű a kinti család körében. Igaz, volt, hogy nem találta meg mindenhol a saját hálózatát... Kiváncsi vagyok, mi a véleményetek róla.

Suli. Ildi már a hetedik iskolát böngészi át tüzetesen a jövőbeli lakhelyünk környékén, jó tudni, hogy, mint általában ebben is felkészülünk. Sokan mondták, hogy milyen jól csináljuk. Nos...igazuk van. Erre az a recept, ha el akarsz menni a világ végire (jó, tudom, az ÚjZ.), akkor tessenek felkészülni előtte, mert jobb, ha tanul az ember vizsga előtt.

András

1 megjegyzés:

Krisz írta...

Skype telefon : nekunk tuti lesz. :) 3-as szolgaltato: lesz meg jobb is. Amugy minden szolgaltatoval elofordul olyan problema, h nem talal lefedettseget...nagy orszag ez, keves emberrel. :)

Keresés ebben a blogban