2007-11-07

Orvosi vizsgálatok

Kicsit hosszú lesz, mert a nap is rendkívűl hosszú volt.
Miután egy hete kb. megvan a HIV-teszt és eredménye, ma reggel 7,10-kor felkerekedtünk ahogy azt mondani szokták, kutyástól-macskástól-gyerekestől, hogy túlessünk az orvosi vizsgálatokon.
Annak rendje módja szerint volt időpontunk és azt hittük, hogy felkészültünk az egésznapos tevékenységre, mint utóbb kiderült, erre nem lehet felkészülni...
Természetesen, a Pest abszolút csúcsidejében értük el a város határát. Ez gondolom, azoknak akik valaha is éltek Budapest környékén, egyértelmű jólismert állapotot jelent. Aki meg nem, nos annak csak annyit, hogy képzelje el, hogy fél óra alatt 50-60km-ről elér Budapest határáig, onnan meg a hátralevő 10 kilométert megteszi majd 1 óra alatt.
A nagyobbik baj nem ez volt, hiszen ez hozzátartózik a mindennapos életünkhöz. Csakhogy Luca úgy gondolta az életünk nem elég bonyolult, ezért miután 10 percen át fájlalta a hasát, se szó, se beszéd, kipakolta reggelijét az ölébe, illetve az autóba. Nagy nehezen levakarództunk a város határában lévő utcsó OMV benzinkúthoz, ahol legnagyobb meglepetésemre a mosdóban melegvíz folyt a csapból, levakartam a szvetterkét és a nadrágját és megpróbáltam legjobb tudásom szerint szalonképessé varázsolni mókus-Lucát. Az autóban pedig a kórházig szárítgattuk a nacit a légkondi segítségével. Majdnem teljesen száraz volt mire ismét bele kellett rázódni. Sajna a szagát telejes nem tudtam semlegesíteni amitől bizony Lucának egész napra volt a cserfes szája mellett egy jócska alapodóóórja.
Miután megkaptuk a beutalókat és kifizettük a vizitdíjjat az autómatáknál, irány a vizeletminta. Egyszerűen hangzik. Csakhogy nem tudtuk, hogy mivel Arika betöltötte az 5 évet neki is kell... Ebből aztán másfél órás 5 felvonásos pisilési előadás kezdődött. Megivott kb 1 liter folyadékot, plusz a reggeli kakaó, de annyira drukkos lett a feladattól - felnőtt vécé, kis pohár a pisinek, stb.- hogy egyszerűen szegénykémnek nem ment, és kész. Most már lazán tudok róla beszélni, de bizony a reggel volt egy két pillanat amikor falra tudtam volna mászni...
Ezután irány a röntgen, hiszen mi felnőttek át kell essünk a "fotózkodos" eseményen is. Szóltunk, hogy gyerekeink vannak, és hogy nem-e tudnak előrevenni, hogy ne kelljen velük ott egy órát az időpontunkig várni, mire a hölgy, jaaa maguk kivándorlók?... és kb ennyi. Aztán, bár nem kellett várnunk egy órát, azért jócskán vártunk. Amikor meglettünk, mondják , hogy menjünk előre az ablakhoz ott adják majd ki a leleteket és kb 1-1,5 órát fog ígénybe venni. Hát, bogdanovitsék berendezkedtek... mire kilép a dokinéni az ajtón és rámmordul, hogy nem tudom, hogy a gyerekek itt sugárzásnak vannak kitéve? Mondom, hogy, és akkor hová menjek velük? Hát mondja, mindjárt tesz róla. Bement és nem egész 5 perc múltán megvoltak a leleteink! Ennyit a több mint egy óráról. Jó tanács a későbbiekre, másoknak - szóljatok a sugárzás veszélyeiről és károsságáról ha gyerekekkel mentek! - hátha segít.
Ezután már csak 1,5 órát vártunk a doktorúrra, mert sajna mi hamarabb értünk vissza mint ő az irodájába, de a kedves, segítőkész, hihetetlen türelemmel bíró aszisztensnőjének, a Saci néninek köszönhetően, aki egy tündér volt, a gyerekek nem érezték az idő hosszát! Bár tudom, hogy biztos nem olvassa, mégis köszönöm, hogy megmentette a napunk. Ezután, a sok papírmunka és akár hiszitek akár nem, mire minden boritékba került 16,10 lett. Hulla fáradtan indultunk haza.
András még elszaladt a postára és feladta EMS-el, a csomagot, így elmondhatjuk, hogy túl vagyunk rajta.
Hát ennyi. Azért a napból még hátra volt a jutalom játék és mese a csajoknak, hiszen ők egy órát aludhattak hazafele :). De ez már nekünk is jutalom volt. Csodállom a gyerekeinket, mert úgy háromóra magasságában, ha nincsenek ők, lehet hogy már én is kapartam volna a falat...
Ildi
Egy kis kiegészítés:
Legnagyobb méretű boríték kellett, ezért A2-es boritékot vettünk, de sajna párnázottat, a tüdőfotó kb 1 mm-el nagyobb. Érdemes letesztelni előtte. Helyben megnöveltük egy szikével. Parkolójegyet sem érdemes venni, úgysem lehet kiszámítani, meddig ülsz, a végén úgyis megbüntetnek. Az EMS kb. 9000, a DHL kb.15000, mindenki döntse el, melyiket választja.
András

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban