2007-11-17

IELTS 6,5

Ma tudtam meg az eredményemet: 6,5. Igazából nagyon örvendek neki és azonkívül büszke is vagyok rá. Az igazság az, hogy az én szintem egy picit ez alatt van, és ez nem szerénység, hanem az itthon mért tesztek eredménye. Igaz, tavasszal részt vettem az utsó BC felkészítőn és 5,5-öt írtam, de Henry azt mondta, hogy több van bennem, csak gyakorolni kell. Erre jó volt a melbourne-i út (igaz, a rokonokkal magyarul, a rokonok rokonaival románul ment a speak). A barátaink is tudtak magyarul. Szerencsénkre a múzeumban és a pályaudvaron nem tudtak magyarul. És Craig-ék sem tudtak magyarul, amikor meglátogattuk őket (ők eredeti déli-félteke szülöttek: ozzi-kiwi család), ők tudtak azonban angolul és ozziul is, de a kedvünkért az előbbit választották és azt is lassan. Még a Victoria piacon is lealkudtam az Ildi mellényét 5 dollárral a kínaitól (szerintem ő is tudott angolul...vagy tudta, a hangsúlyomból, hogy itt alkú nélkül nincs vásár és szabadulásképpen engedett). Tény, hogy sokat jelentett. Azóta sikerült itthon megnézni a Gyűrűk Urát eredetiben és többnyire értettem is. Meg sokat gyakoroltam. És akartam. Nagyon akartam. Összejött.
Az eredményért vonattal mentem fel, mert lehullott az első hó (és nincs téligumink...remélem nem is lesz többé). Berögzöttségből kértem áfás számlát is a jegy mellé. Rögtön felvette velem a szúrós szemkontaktust, ami az ilyen pluszmunkáért jár, majd be kellett diktálni a cégnevet. Mire ő: PannonCart?, mi készítjük a térképeket?, hogy ők annak idején vettek egy Budapest - Magyarország térképet és meglepődve látták, hogy tatai cég, annyira meg vannak elégedve vele. Mondhatom, földbe gyökerezett a lábam és elérzékenyültem. Úgy érzem, nem volt hiábavaló az elmúlt 11 év. (igaz, most már úgy nem tudunk megélni belőle, hogy vannak olyan tortaszeletei a piacnak, amelyben mi vagyunk a vezetők...és még komoly vevő sincs a cégre...). Ez Magyarország ma.
A Keletitől trolival mentem a Benczúr utcáig és ledöbbentő volt a pesti valóság. Én nem így emlékeztem erre. Igaz lepusztultság mindig is volt, de jellemző volt erre a területre a kapualjakban, pincékben működő kisvállalkozások sokasága. Most 10-ből 8 rács és redőny mögött állt. Mai hír, hogy úgy lett az ország gazdasági növekedése 1%, hogy a statisztikai hivatal változtatott a számítási módszerein, úgy, hogy beszámította a prostitúciót és drogkereskedelmet.
De semmi gond, úton vagyunk. Jövünk.
András

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban