2007-10-25

Luca óvodás

Igen sűrű napunk volt!
Reggel azzal indult, hogy Luca lányunk ma először hivatalosan is belépett a kötelezettségek világába, beszállt a mókuskerékbe... óvodás lett!
Úgy kelt a reggel, hogy: "Juhééé megyünk óvodába!". Tündéri volt, gond nélkül bement, délben meg azzal fogadott, hogy már jöttünk érte?!
Remélhetőleg ez a lendület kitart... Nagyon örülünk, hogy feltalálta magát és főleg, azért, hogy jól érezte magát az oviban. Holnap lesz az utolsó szülinapi nekifutás. Viszünk egy kicsike tortát és megünnepli újdonsült kis közössége a nagy 3-at.
Ugyanakkor ez a nap a sokféle kezdet napja, mivel Bertók Zoli, ma adta be a második pályázatunkat a kivándorlás céljából. Reméljük ezúttal tényleg lendületbe is jövünk. Minden esetre van okunk reménykedni, hiszen már le is vonták a vízum díjját, ami a korábbi pályázatunk esetében még meg sem történt... Ott kuksol a sor végén és várja, hogy valaki kezébe vegye...
Sebaj, a lényeg, hogy új remény a gyorsabb vízum érdekében (a másik sor már több mint egy éves).
Ildi
...és lett nagy sírás-rívás ma délután. Úgy kezdődött, hogy A lányok bemutatták egymásnak az éppen tanult óvis játékokat, amit tanultak. Majd futkároztak egy sort a szobában, aminek az lett a vége, hogy Luca elvágodott és beverte a fejét. Felmentem (IELTS tesztet írok) és nem volt egy négyzetméter üres hely a földön, mindenhol játékok. Megkértem, hogy rakják el. később az Ildi is megkérte őket, s hozzátette, hogy ha nem teszik, akkor mennek a kukába. Természetesen annyira vették komolyan, mint a tüntetők a rohamrendőrök felszólításait. Na, kiüresítettem az irodai kukámat, megmostam a szemétlapátot és felmentem. Utolsó felszólításra sem raktak rendet, mire megtöltöttem a kukát. Most tűzszünet van, meg van igérve a javak visszaszolgátatása, ha rendet raknak. Ebben a percben hívtak fel. Eredmény: rend (egy két játék ... még beseperve az asztal alá... de azért összehasonlítani nem lehet).
Ítélet: amnesztia. A játékok megúszták.
András

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban