2007-10-26

Felpörögtek az események

Az infó az, hogy az új típusú vízumoknál (pl 176) most az október 2. feldolgozásnál tartanak, míg a régieknél 2006 december vége. Azaz lassul. Szerencsére beadtuk mégegyszer, így van kb. 3-4 hetünk, hogy összeszedjük a hiányzó iratokat. Holnap megyünk az ÁNTSZ-hez vérvizsgálatra (izgalmas lesz, ha lezárják az Erzsébet hidat) és kértünk időpontot Láng doktortól is. Budapesten két orvos van, aki a kivándorlóknak igazolást adhat, míg vidéken, ha jól tudom Szegeden van. Amire figyelni kell, hogy mindig a legutolsó nyomtatványtípus legyen kitöltve. Ez pl. a 26-nál a 10/07, erre figyelmeztett a doki is. Természetesen a Zoli automatikusan előre kitöltötte a pdf-eket.
Ezenkívül, a szponzorunk Erdélyben, Besztercén született, s neki kell a születési igazolványa is. A román hatóság erre közjegyzőnél tett felhatalmazással lehet eljárni, a bibi az, hogy ilyen állatfaj odalent nem él. Sikerült végül valamilyen hágai konvenció alaján elhozni a felhatalmazást (ami néhány száz dolcsi volt) és várjuk, hogy a román hatóságok hogyan hozzák a megigért 3 hetes átfutási időt. (2 eltelt)
Állitólag, ha az ügyintéző az elején rendesen összeállított anyagot kap, akkor a vízum látható közelségbe kerül.
Ráadásul november 3. IELTS teszt, igaz, mint másodhegedűsnek csak 4.5 kell.
Januárban repülni szeretnénk. Van egy kis Google Gadgetem a számítógépen, ami visszaszámol: most 91 napnál tartunk.
Ezenkívül ma megint beszéltem egy befektetővel a cégünk eladásáról, de csak a jövő héten jön haza. Gyerekek, nem kell valakinek egy térképkiadó?????
András

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban