2007-10-17

Depis nap

Gondolom, hogy ez mindendinkél előfordul, aki hasonló döntésre jut, mint mi, amikor szembesül azzal, hogy mennyire távol van a céljaitól. Persze ehhez minden közrejátszik. Kb másfél hete vagyunk Magyarországon, azóta érik ez a nap. Kell ehhez a napi élet felfogása, amikor a hazug, korrupt kormány tisztításról beszéljen. Kell a tudatosulás a mai bevásárlásnál, hogy az olaj 360 Ft felett van már (és a póén: egy vásárló max 2 kartonnal vásárolhat). Fel kell ismerni, hogy a szeptember 1.-i bevándorlási szabályváltozásnál (mi aug. végén adtuk be) az utánuk beadók azonnali reagálásban részesültek, mig mi akár egy évig várhatunk (Bertok Zoli szerint tíz évvel ezelőtt a változásnál a régieknél 3 év is előfordult).
Ez pedig azt jelenti, hogy mégegyszer be kell adni, ami kb. 330000 Ft pluszköltséget jelent, ami félre volt az Adu Ásznak (aki mindent visz----APEH). De leszarjuk. Majd lesz valahogy. Aztán a helyi iparűzési adó, ők szeretnék, hogy a tavalyi év után fizessünk előleget. Mi? Amikor a bevételük a harmadára esett. Ezzel lenullázodunk, de korrekt gazdasági számítással, ez befektetés. Ha csak egy hónappal is megrövidíti az ittlétünket, akkor már megéri.
Zárójel. Ma elvittem az autónkat (Citroen C4 Grand Picasso Exclusive) a húszezres szervízbe. A kereskedőkkel egészen közeli viszonyba kerültünk még a vásárláskor, még a C6-os bemutatóra is meghívtak (mi voltunk a tök a dinnyeföldön-Lator idézet). Most elmeséltem nekik, mit szándékozunk tenni. Mit mondanak? Nem tudják, ki a merész, mi akik elmegyünk, vagy ők, akik maradnak.
Nagyon mennénk.
De vannak a jónak apró csírái is. ÉDESANYÁM aki mindeddig ellenezte kivándorlásunkat, a tegnap elfogadta, hogy elmegyünk. Azt mondta, hogy max . Thaiföld helyett Ausztráliába jönnek.
Már vannak vágyaim is. Lehet, hogy gyerekesek, de vannak. Annak idején, amikor cégünk (PannonCart, kíváncsiaknak http://www.pannoncart.hu/ ) nem ment jól, vagy tanulás miatt nem volt igazán bevételünk (egyébként most is tanulunk, mindketten a doktori előtt állunk) akkor a depis pillanatainban volt egy-egy elérhetetlen vágyam, legyen az egy autó, vagy kütyü. Most nincs. Max., kint egy Prius (ilyenkor felhördül a 3literes Holdentulaj).
És történnnek jó dolgok is. Ma felhívott a Rita és megigérte, hogy akár naponta lelket önt belénk. Ildi elpityeredett.
Ma láttam egy madárpókot Citroen szalonban mellettem. Mi ez egy Redback mellett... :-)
András

2 megjegyzés:

Teszt Blog írta...

Hali!

Elkeztem par honapja olvasni a blogotokat ... sok sikert, meg minden ... ja es ... Szerintem nem erdemes ezen buslakodni.

1. 330eHUF a kinti rendszerben nem sok. A kerdes, hogy mit aldoznal be egy jobb, ujabb eletert. Errol jut eszembe, hogy pl. a kinti fizeteshez egy olyan citroen nem nagy kunszt, csak otthon akkora szam... szoval a kerdes ujra, hogy mit is aldoznal be egy jobb eletert.

2. Mi kijottunk Dublinba a nagy utazas elott (angol tanulas vegett) es meglepodve tapasztaltuk, hogy nem is annyira tudunk angolul, mint azt otthon ereztuk. ... szoval NAGYON ajanlom, hogy most is nyomjad az angolt. NAGYON FONTOS. Tudom dog unalmas tanulni, de tenyleg kell!

3. Ha most beadjatok akkor 1-2 honapon belul kint is lehettek ...

A helyzetnalunk, hogy 1-2 honapon belul szeretnenk beadni az anyagokat.

Szoval fel a fejjel!!! Lesz ez rosszabb is :)

UDV
Gergo
http://loveisintheair.freeblog.hu

Névtelen írta...

"...hogy mennyire távol van a céljaitól."
Na, azért Ti jó helyzetben vagytok hozzánk képest. :-)) Bárcsak már mi is beadhatnánk az anyagot. De várnunk kell, több okból is. :-(

"Nem tudják, ki a merész, mi akik elmegyünk, vagy ők, akik maradnak."
Ezen a mondaton elhaltam. :-)))

Nem hülyeség felnőtt fejjel álmodozni! (A fentebbi bejegyzésre reagálva). Én is állandóan álmodozom a jövőről. Egy pár éve volt egy időszak, amikor nem voltak terveim, álmaim a jövőre nézve. K.O. voltam, a feleségem alig bírt elviselni. :-) Állandó depi, azt sem tudtam, mi lesz holnap (élek-e még), meg ilyenek.
Aztán lettek tervek, és KELLENEK is! Különben állndóan depis lehetne az ember.

Drukkolunk továbbra is Nektek! Kitartás! Most Ti is erőt adtatok, nekem!

Üdv: Csabi (aussie.hu).

Keresés ebben a blogban