2007-10-01

Az elmult napok

Sajnos az idojaras az elmult ket-harom napban nem nagyon tartott velunk, ezert nagyon nagyokat kirandulni nem tudtunk :(
Ellenben csaladlatogatasi es baratlatogatos programunk volt. Ami a csaladlatogatast illeti, kellemes delutant illetve estet toltottunk egyut. Azonban ami erdekes volt szamunkra, hogy itt kaptunk eloszor komolyabb informacio mennyiseget a melbourni Magyar hazrol, meg az itteni magyar kisebbseg tevekenysegerol. Arra a kovetkeztetesre jutottunk, hogy igen gazdag programlehetosegek adodnak, es valojaban mindenhonnan azt halljuk, hogy csak tessek majd vallalkozo szellemisegu lenni es programokat szervezni! Azt gondolom, hogy ez egy igen pozitiv dolog. Ugyanakkor ellatogattunk a Magyarhazba, igen szep nagy epulet, tehat igencsak rajtunk, fiatalokon, mulink a dolog... Ami meg megragadott bennunket, az a templom volt. Sehol a vilagon ilyen szepen nem fer meg egyutt jobban tobb vallasi felekezet. Nemcsak a helyhasznalat szempontjabol, hanem szimbolikaja szempontjabol is. Azaz, a templom tetejen ott a kereszt mellett a buzogany is... Szoval erdekes tapasztalat volt.
Aztan, hogy a latogatasok soranal maradjak, tegnap meglatogattuk itteni ozi baratainkat is. Ismet kellemes meglepetesben volt reszunk. Nem csak a felszines kedvesseggel talalkoztunk, hanem barati kozeledessel es a videkre jellemzo elozekenyseggel. (Szerintunk meg lassabban is beszeltek a kedvunkert. :) ) Igen kellemes estenk volt egy jo kis megalapozasa egy jovendobeli baratsagnak.
Kozben pedig, jartuk Melbourne-t. Jartunk az eddig legnagyobb latott piacon, a Queen Victoria Market-en. Errol csak annyit, hogy terdig lejartuk a labunk. Meg volt minden. Alkudozas, bowli, minosegi aru, sok kacat es sok hasznos cucc, mind egy HATALMAS piacon. Azt hiszem ezt jobban korulirni nem lehet.
Ma ismet keszulunk le a St. Kildaba a partra. Meg egyszer megnezzuk az oceant kozelrol, no meg teljesitenunk kell egy ket erdekesebb hazai kerest is :)...
Ildi

A kepet utolag mellekelem, hogy a tervezett partitura sikerrel jart. Okt. 2. Andras

Persze-persze elsiklunk fontos dolgok mellett. Azaz, hogy erezhetoen alakul Apuci angoltudasa, ez mar abban is latszik, hogy en alkudtam a melleny arat 25$-rol 20-ra.
Az is kimaradt, hogy penteken megneztuk az erre jaro Guggenheim kollekciot a Szepmuveszeti Muzeumban. Csucsszuper volt. Hat nem unatkozunk.
Andras

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ildi, a buzogány alatt a "csillagot" értetted? Ami a református templomok tetején szokott lenni?
Az ozzi barátaitok nem lehet, hogy eredetileg QLD-iek? Ott lassabban beszélnek, mint itt. :)

Krisz írta...

Oooo, a Quees Victoria!! Egy ev alatt nem sikerult eljutnom oda, ugyhogy most csendben sargulok itt az irigysegtol. :)

Névtelen írta...

Én nem mertem leirni, hogy felev alatt nem jutottam még el oda, de akkor most megnyugodtam. :) Krisz, szégyen és gyalázat. :)

Keresés ebben a blogban