2007-09-21

Elso nap a konferencian

Ma igen koran reggel... 7 ora tajt ... legurultunk az egyik rokonunk segitsegevel Mt. Eliza-ba.
Meg kell allapitani, hogy ez a kisvaros igen szep es lakajos. Megallapitottuk, hogy nem bannank ha lenne itt egy hazunk, csakhogy kiderult, ez nem egy olcso videk.
A konferencia kozpont egy csodas helyen van az ocean partjan, meses kilatassal.
Maga a konferencia vegyes erzelmeket hagyott bennunk, de a kornyezet es az ellatas az elso osztalyu volt.
Ebed utan a konferencia resztvevoi szamara szervezett bortura elott, volt kb ket orank elvezni a napsutest. Amit meg is tettunk, lent az ocean partjan. Ez egy olyan partszakasz, ahol a madar sem jar, csodas csend, morajlo ocean, meleg homok, mezitlabaskodas az Ausztral tavaszban, es sok-sok-sok nyugalom.


Azt hiszem, minden faradtsagunk ezen egy icike picike ora alatt elszallt. Egyszoval, csodas volt.
Ezutan jott a nap fenypontja: a bortura. Tudni kell, hogy minden valamirevalo tudos szeret inni. Ha nem iszik, akkor nem is igazi tudos! Elbuszoztunk egy boraszatba, ahol borkostolot tartottak. Az elejen csak igen kimerten egy egy picike bort toltogettek, mikozben meghallgattuk, a boraszat 25 eves multjanak tortenetet. Ezutan jott a sajttal. NO, az igazan finom volt! Egyre jobban szeretem ezt az orszagot! Vannak jo sorok, jo borok es jo sajtok! Ezutan kotetlen beszelgetesbe fogott mindenki, amiben az volt a jo, hogy kozben diszkreten ismet borozgatni kezdett mindenki, mikozben egyesek vasarolgattak is a mennyei nedubol. Szoval, ha valaki ugyesen terult fordult, igen kellemesen elborozgatott.


Kozben a kertben kint meglattuk ausztraliai ittletunk ota az elso igazi vadon elo papagajat, egy gyonyoru feher peldanyt.
A folytatas a visszatereskor tortent, ugyanis a konferenciakozpont kornyeken aranyos szines papgajok ropkodtek, nemelyik elmereszkedett meg a bejarathoz is.
Hat ennyi volt mara. Holnap kirandulunk, azt hiszem, meg keszulunk a holnaputani sajat fellepesunkre a konferencian.
Ildi

Es az Andras mai talalos kerdese: Mi a falu neve a tavolban? (ha latszik...)

A tegnapi megfejtoknek gratulalunk. Kepzeletbeli csokit nyertek!
PS. valaki azt mondta, hogy szivesen megkostolna a hires ausztral Vegemite-t. Nem tudom ki volt, de ... ne vigyuk el neki a maradekot? Halalosan sos, de tenyleg.
Andras

1 megjegyzés:

Krisz írta...

Az a papagaj egy kakadu volt szerintem. :)

Keresés ebben a blogban