2007-09-28

Allatkert + muzeum (es IMAX)Tegnap elott voltunk az allatkertben Nandival, Ritaval es a ket manoval, Mateval es Norikaval.
En biztos vagyok benne, hogy a gyerekeknek feledhetetlen elmeny volt, de nekunk is.
Tagas, gyerekek szamara is konnyen ertheto jelrendszert hasznalnak, es lehetove teszik ahol csak lehet, a gyerekek kozeledeset az allatokhoz.
Gyonyoru meleg napsuteses nap, kellemes seta meg minden. Csak egy mozzanatot emelnek ki, a lepkehazat. Ilyet en sem, Andras sem, latott meg. Tobb szaz lepke repkedett a fejunk folott!!! Leszalltak a gyerekek kezere, a kalapokra, meg mindenfele szines lepke kavalkad volt. Egyszeruen meses volt.
Kovetkeztetes, ha majd itt leszunk, lesz berletunk az allatkertbe.
Ha mar a berletnel tartunk, tegnap viszont egy masik helyen voltunk, amire azt mondjuk, hogy oda is lesz berletunk, a Melbourni muzeumban. Hivatalosan is Melbourne Museum-nak hivjak.
De kezdem az elejen, mert tegnap ismet izelitot kaptunk az emberek kedvessegebol. Reggel vonattal mentunk be a citybe. Mar tobbszor utaztunk a vonattal errol az allomasrol, mindig tudtunk jegyet valtani az automatabol, tegnap valamiert ez nem ment. Csak hitelkartyaval lehetett volna fizetni. Ott alldogaltunk tanacstalanul, amikor hatulrol megszolit egy holgy, hogy jegyet szeretnenk? Mondjuk, igen, de sajnos nincs kartyank. Rogton odalepett, megvette a ket jegyet, mi pedig kifizettuk az arat keszpenzben.
A muzeum elott, a muzeum epuleteben uzemelt IMAX moziban megneztunk egy filmet a dinokrol. Aki esetleg nem tudna, az IMAX olyan filmeket vetit, amiket speci szemuvegen at kell megnezni, amitol hihetetlen 3D-s mozi kerekedik az ember kore. Rendkivul erdekes elmeny volt.
Ezutan jott a muzeum. Nos, azt hiszem, ha minden muzeum ilyen lenne a gyerekek mind tudosok akarnanak lenni. A jelszo: tapasztalaton keresztul tanulni! Majdnem minden megfoghato, kukucskalhato, kiprobalhato, megtapasztalhato. Majd ket orat jartunk keltunk a gyerekzsivajban es azt hiszem alig lattunk valamit belole. Egy szo mint szaz, ha tenyleg ide vet a sors, akkor ide is biztosan lesz eves berletunk...
A mai nap, nos talan a legszurkebb a harombol, mert a kornyek egyik legnagyobb aruhaz komplexumaban meglepit kerestunk a lanyainknak, viszont rettentoen sokat jartunk.
Diohejban ennyi. Most eltesszuk magunkat holnapra... :)
Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban