2007-08-26

IELTS

Tegnap megvolt az IELTS nyelvvizsga.
Hogy milyen lett, majd meglátjuk. Nos, azok számára akik még csak ezután futnak neki, melegen ajánlom a tesztkönyvek használatát, mert nem volt könnyű. Igazság szerint a feladat mennyiségével van alapvetően gond.
Modulokra bontva a tapasztalataim:
Listening: lehet hogy csak mi fogtuk ki rosszul, de nem a lassan bemelegítős típusú feladvány sor lett, hanem egyből a mélyvíz, kifogtunk egy igen gyorsan beszélő hölgyet már az első mondatoktól. Ezért aztán nem volt könnyű felvenni a ritmust. Nekem ez a rész ment a legnehezebben.
Reading: nem ért meglepetés, tudtam már a tesztekből, hogy az egy óra erre a feladatra igen szűk. A gyakorlásnak köszönhatően símán belefértem az időbe, de nem mondhatom azt, hogy malmozni is volt időm...
Writing: Ez a modul ment a legkönnyebben, bőven megvoltam idő előtt. Azt hiszem, hogy itt a titok abban rejlik, hogy az ember meg kell próbáljon angolul gondolkodni, hogy ne kelljen a gondolatait lefordítani. Ezzel igen sok időt lehet spórolni. Nekem bőven elég volt a két feladatra az 1 óra.
Speaking: azt hiszem, ez volt a legkellemesebb része a vizsgának. A vizsgát szalagra rögzítette a vizsgáztató. Kedves volt, segítőkész és előre tudatta velem, hogy nem az ellenségem. A kötelező monológomon kívül, ami a vizsga része, kellemes beszélgetés alakult ki közöttünk és ez nagyon sokat segített a folyamatos beszéd kialakulásában. Itt az volt a félelmem, hogy nem fogom tudni, hogy mikor várja el, hogy többet mondjak magamtól kérdés nélkül, de mindig éreztette, hogy akkor most többet vár, illetve megfelelő ütemben feltett kérdésekkel szakított meg, amikor vezetni szerette volna a beszélgetést. Mindent összevetve nekem jó volt.
Ennyit magáról a vizsgáról. Azt gondolom, hogy még azoknak is ajánlatos egy kis elő teszt oldás akik egyébként mindennap találkoznak az angol nyelvvel.
Hát ennyi. Az eredmények majd szeptember 7.-e után.
Ildi

Nincsenek megjegyzések:

Keresés ebben a blogban